Expoziția aniversară „70 – Gabrel Baban” la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” în perioada 8-29 noiembrie 2018Cultură

Expoziția aniversară „70 – Gabrel Baban” la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” în perioada 8-29 noiembrie 2018

       Accesări: 312

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” va găzdui, în perioada 8-29 noiembrie 2018, expoziția aniversară a artistului plastic fălticenean Gabrel Baban.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 8 noiembrie 2018, la ora 16.00, în Galeriile de artă ale Muzeului de Artă „Ion Irimescu”

Sub genericul “70 – Gabrel Baban”, expoziția reunește 100 de lucrări ale artistului: 56 de lucrări de pictură în ulei și 44 de lucrări de grafică.

Atât pânzele cât și lucrările în tuș, baiț sau acuarelă, au ca sursă de inspirație acareturile, casele, fântânile, fânarele, punțile, pârleazurile, din zona de nord a Moldovei, dar și din alte locuri din țară, din Italia, Franța, Belgia, Olanda, Bulgaria.

Dacă grafica consemnează aspecte „la prima impresie”, uleiurile sunt prelucrări elaborate pe baza unor teme plastice propuse de autor.

În cadrul evenimentului va fi prezentat și albumul de artă – GABREL BABAN, care poartă semnătura scriitorului Grigore Ilisei.

Albumul este structurat pe mai multe capitole cu caracter biografic.

Lucrarea cuprinde comentarii estetice, referințe critice, aspecte cronologie, și este bogat ilustrată cu reproduceri de artă vizuală (aproape 200) și fotografii, în 208 pagini.

Expoziția și albumul de artă vor fi prezentate de scriitorul Grigore Ilisei, joi, 8 noiembrie 2018, la ora 16.

Pictorul împlinește, în această toamnă, vârsta de 70 de ani. Gabrel Baban s-a născut pe data de 6 noiembrie 1948.

Artistul a avut până acum 27 de expoziții personale, 13 dintre acestea fiind organizate la Fălticeni.

Lucrările sale au fost expuse în peste 150 de expoziții de grup, saloane și concursuri, dar și în 17 expoziții și saloane internaționale.

ȘTIRI