Experții Corpului de Control al Ministrului Educației fac verificări în toate unitățile școlare din țarăEducație

Experții Corpului de Control al Ministrului Educației fac verificări în toate unitățile școlare din țară

       Accesări: 1048

Verificări înaintea începerii anului școlar. Ministrului Educației derulează în unitățile de învățământ din țară o inspecție tematică. Experții instituției desfășoară de pe 1 august și până la sfârșitul lunii, controale în toate școlile din țară pentru a vedea situația școlară a elevilor de gimnaziu.

Inspecția este dublată de o analiză privind evoluția situației școlare a elevilor din învățământul gimnazial, de la înscrierea în clasa a V-a, în anul școlar 2015-2016, până la susținerea Evaluării Naționale din anul școlar 2018-2019.

În același timp, Ministerul Educației vrea să identifice minorii în situații de risc, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Luna aceasta experții din Corpul de control al ministrului Educației Naționale vor mai analiza situația școlară a elevilor promovați, corigenți, repetenți.

De asemenea vor fi verificați elevii cu situație școlară neîncheiată, dar și cei transferați în cadrul metodologic, în anii școlari selectați, la nivelul unităților de învățământ din toată țara.

Reprezentanții Ministerului Educației spun că obiectivele acestei inspecții și analize de risc sunt identificarea grupurilor defavorizate de elevi aflați în risc de abandon școlar.

Prin acest control se urmărește prevenirea excluziunii școlare, cât și reducerea sau remedierea erorilor din documentele școlare.

Corpul de Control al Ministrului Educației face verificări în toate școlile din țară.

ȘTIRI