Exercițiu de evacuare la Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea”Local

Exercițiu de evacuare la Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea”

       Accesări: 609

Exercițiul este mama învățăturii. În cazul unor evenimente nedorite, reacțiile și comportamentul sunt vitale pentru limitarea efectelor nedorite. Din acest motiv joia trecută elevii și profesorii de la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” au luat parte la un exerciţiu de alarmare-evacuare organizat de unitatea şcolară împreună cu pompierii Detașamentului din Fălticeni.

Scopul acestuia este pregătirea personalului didactic pentru a conduce aplicarea regulilor de comportare şi a măsurilor de protecţie, pe timpul şi imediat după producerea unui incendiu, dar şi pregătirea elevilor pentru un astfel de eveniment.

Scenariul exercițiului a pornit de la anunțul unui incendiu declanşat în cabinetul de chimie-fizică de la etajul al II-lea.

”Astfel de exerciţii derulate la nivelul şcolii sunt foarte importante. Ele urmăresc, în primul rând, formarea deprinderilor practice ale elevilor şi ale personalului în caz de incendiu/seism.”, ne-a declarat directorul Marius Pintilii. ”Exerciţiul de alarmare-evacuare organizat astăzi la şcoala noastră a avut ca scop testarea atât a capacităţii personalului unităţii şi a elevilor de a face faţă unui posibil incendiu, cât şi a capacităţii de intervenţie a specialiştilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După declanşarea alarmei de incendiu, profesorii au procedat la evacuarea elevilor din sălile de curs. Aceștia au fost conduşi la locul de adunare dinainte stabilit, pe terenul de sport  al școlii.

Primele măsuri de siguranţă au fost luate de către angajaţii şcolii, aflați sub îndrumarea responsabilului P.S.I, profesorul Florin Ailenei. Aceștia au oprit gazul și au folosit extinctoarele în zona afectată de flăcări.

La scurt timp au ajuns la faţa locului trei echipaje ale pompierilor, coordonate de către comandantul detașamentului, maiorul Dan Baltaru.

Pompierii au securizat zona şi au stins incendiul.

Simularea de incendiu a fost urmată de o activitate demonstrativă în faţa elevilor, cărora li s-a explicat modul de comportare în caz de incendiu sau de cutremur. Cu această ocazie, pompierii le-au prezentat echipamentele şi maniera utilizării unui extinctor.

ȘTIRI