Accesări: 510

excursie-gratuita-elevi-falticeni-1

Un dar la început de an școlar. Două organizații non-guvernamentale au adus bucurie unui grup de elevi din Fălticeni, care și-au petrecut câteva ore în mijlocul frumuseților naturii. 15 copii cu posibilități materiale reduse, dar cu note foarte bune la învățătură, au primit o excursie cadou în județul Neamț.

Duminica trecută, Asociația Ghizilor din Bucovina și Asociația Filantropică Pro România au pornit la drum alături de elevii din clasele primare și gimnaziale de la Școlile ”Ioan Ciurea”, ”Mihail Sadoveanu” și ”Ion Irimescu”.

Vremea a fost numai bună de drumeție, așa că activitățile recreative se puteau desfășura în cele mai bune condiții.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Copiii au primit la plecare pachete alimentare constând în fructe, sucuri de fructe, sandvișuri, dulciuri și alte produse. Traseul a inclus popasuri la Barajul din Bicaz și zona pitorească Cheile Bicazului. Însoțiți de un ghid montan, excursioniștii au traversat pădurea și au urcat la peste 1300 de metri altitudine până pe vârful Suhardul Mare. Mai apoi au trecut și pe la Lacul Roșu unde s-au plimbat cu barca. Vizita la Cetatea Neamțului le-a reamintit elevilor despre trecutul ținutului Moldovei.

Promotori ai valorilor educaționale, Asociația Ghizilor din Bucovina și Asociația Filantropică Pro România au dorit să recompenseze strădania copiilor la învățătură și impulsionarea obținerii unor rezultate la fel de bune și în noul an școlar.

Cheltuielile legate de transport, vizitarea obiectivului istoric și activitățile recreative au fost suportate de organizatori. Demersul s-a bucurat de sprijinul agenților economici Dolcetti, Rogelya și Supermarket Simos.

Rudy Hödl

ȘTIRI