Ex-viceprimarul Aldea își caută dreptatea în instanțăLocal

Ex-viceprimarul Aldea își caută dreptatea în instanță

       Accesări: 61

Apelează la justiție. Economistul Gheorghe Aldea își vrea înapoi funcția pe care a deținut-o până în toamna anului trecut când 12 din cei 19 consilieri locali au votat schimbarea sa din funcția de viceprimar. Acesta se consideră nedreptățit și s-a decis să cheme în judecată Consiliul Local Fălticeni, pe secretarul municipiului dar și pe primarul Cătălin Coman, cel care a fost inițiatorul proiectului de hotărâre.

Ex-viceprimarul Aldea a cerut instanței, prin intermediul Organizației Județeane PNL Suceava, reprezentată de președintele Alexandru Băișanu, anularea HCL 112/ 27.11.2014, privind decizia de schimbare din funcție a viceprimarului municipiului Fălticeni cât și a documentelor care stau la baza emiterii acesteia, având ca principal suport decizia, din decembrie 2014, luată de Curtea Constituțională, în privința OUG nr.55/2014, supranumită de ziariști și ”Ordonanța Traseiștilor”.

CCR a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind aprobarea OUG nr.55/2014, pentru reglementarea unor măsuri privind administrația publică locală, nu respectă dispozițiile Constituției, deoarece Guvernul a încălcat normele de tehnică legislativă.

Decizia Curții Constituționale spune că nu poate fi considerată o situație extraordinară, nici necesitatea de a crea un avantaj politic pentru a se adopta anumite decizii la nivelul autorităților locale, indiferent care este partidul politic care beneficiază de acesta, dar și faptul că ruperea alianțelor politice nu poate fi considerată o situație extraordinară care să necesite adoptarea unor reglementări pe calea ordonanței de urgență, acest aspect făcând parte din exercițiul democratic firesc.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Este dată o hotărâre la nivel național. Toți viceprimarii care și-au pierdut funcția, din cauza Ordonanței 55, pot apela la instanță”, ne-a declarat Gheorghe Aldea. ”Alții, care au luat-o mai din timp, au primit deja hotărâre. Au primit decizie favorabilă din partea instanței. În țară sunt deja câteva exemple”.

Fostul viceprimar al Fălticeniului este sigur că și el va avea parte de o decizie favorabilă din partea instanței, având în vedere hotărârea Curții Constituționale din decembrie 2014.

El a reamintit faptul că mai mulți consilierii locali au vrut să beneficieze de Ordonanța 55. Aldea susține că nu le reproșează absolut nimic celor 11 consilieri social-democrați și unul independent care au votat pentru schimbarea sa din funcție, însă afirmă că patru aleși, respectiv Gheorghe Arteni, Costel Artene, Constantin Bulaicon și Vasile Sburlea – care au beneficiat de OUG 55, nu aveau drept de vot pentru că au părăsit partidul,  fapt pe care îl contestă acum în justiție.

”Părăsirea partidului se asimilează cu demisia! Spune clar Curtea Constituțională!”, conchide ex-viceprimarul Aldea. ”Mai trag un semnal de alarmă prin intermediul publicației dumneavoastră. Vor fi mari probleme și cu alte hotărâri ale Consiliului Local Fălticeni. Cu consecințe! Asta pentru că cei patru consilieri în continuare nu au drept de vot.”

Gheorghe Aldea susține că prin Ordonanța 55 s-a creat o majoritate artificială și că inclusiv alți viceprimari și consilieri locali ai PNL, din alte localități, care trecut la un alt partid, își vor pierde și ei mandatele.

ȘTIRI