Ex-primarul Vasile Tofan despre atacurile la adresa personală: ”Acestea vin de la unii colegi din noul PNL”Diverse

Ex-primarul Vasile Tofan despre atacurile la adresa personală: ”Acestea vin de la unii colegi din noul PNL”

       Accesări: 863

S-a întors pe sticlă. Vasile Tofan revine în ”forță” pe micile ecrane, fostul primar, cu două mandate la Fălticeni, bucurându-se, mai mult ca niciodată, de o atenție sporită din partea postului Bucovina TV. După trei ani în care numele său nu a mai fost pomenit, acesta a revenit brusc în atenția televiziunii sucevene.

Numeroase materiale cu iz de campanie electorală îi sunt dedicate aproape săptămânal în buletinele de știri, pe care ex-edilul urbei de pe Șomuz spune că nu le-a urmărit, ci doar le-a auzit din povestirile unor colegi și apropiați.

”Am să fiu sincer. Nu mă surprinde nimic. Sunt vremuri când oricine spune orice despre cine vrea. Nici măcar senzațional nu este”, ne-a declarat Tofan. ”M-ar fi surprins dacă ar fi apărut materiale care să caute, cât de cât, să exprime o notă reală, să spună adevărul. Eu nici nu le-am urmărit, mi-au spus prietenii, colegii, apropiații despre ele. Dar când nu se mai discută despre tine o perioadă și apoi revii în discuție înseamnă că mai contezi în ecuație”.

El categorisește săgețile mediatice la adresa sa drept atacuri murdare și că privește cu detașare asupra întregii campanii de denigrare. Tofan afirmă că atacurile nu vin de la PSD, ci chiar din interiorul noului PNL, din cauza faptului că opiniile sale critice deranjează, dorința lui fiind o construcție curată și corectă pentru partid.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Fostul primar a fost tăios cu cei care îl atacă spunând că ”nu prea au treabă cu nimic”

”Dacă aceste atacuri, murdare, mârșave, ar veni din partea adversarilor politici (n.r PSD) atunci ar fi cumva de luat în seamă, dar, cu siguranță, vă spun, fără să dau nume și alte precizări, atacurile vin, din nefericire, și o spun cu amărăciune, vine din partea unor colegi din noul PNL care, probabil, au fost deranjați de pozițiile mele luate în partid.”, afirmă penelistul Vasile Tofan. ”Am fost omul care am gândit cu glas tare. Am criticat, am încercat să spun lucrurilor pe nume: albul este alb și negrul este negru! Lucrurile acestea deranjează. Au ales și un moment nepotrivit: or fi având ceva cu mine, dar dacă ar ține cont de perioada în care ne aflăm, puteau măcar să le amâne până după Paști! Dar se vede că n-au treabă nici cu credința, nici cu Dumnezeu, nu prea au treabă cu nimic.”

Fostul primar susține că prin ceea ce se etalează la televizor arată cert că a început prea devreme campania electorală și că unii se află tot timpul acolo. Vasile Tofan spune că nu se coboară la nivelul acesta pentru că este mult prea jos, iar din această cauză nu a reacționat nici el și nici colegii lui care sunt la fel de indignați.

Tăcere și la nivelul șefilor de la organizația județeană despre care Tofan afirmă că se află în relații bune și că nu a discutat cu aceștia despre atacurile la adresa personală.

”În ceea ce înseamnă noua construcție PNL, de la organizațiile de comună până la cele județene, sunt un om care spune lucrurilor pe nume și probabil că și-au dat seama că Vasile Tofan contează”, explică fostul edil al municipiului Fălticeni. ”Este o ciudățenie faptul că atacul vine din propria ogradă. Nu am avut nici o discuție pe tema atacurilor la adresa ea nici cu domnul Flutur, nici cu domnul Băișanu. Nu am de gând să îi abordez pe un astfel de subiect. Nu i-am sunat și nici nu m-au sunat ca să mă întrebe în legătură cu mârșăveniile astea”.

Întrebat de Cronica de Fălticeni dacă atacul vine din interiorul organizației locale sau județene PNL, ex-primarul Tofan a evitat să răspundă clar, în schimb susține că atacul pornește de la un ”amic” și că îl știe prea bine.

”Am căutat a pune umărul la coagularea noului PNL, încerc să construiesc. Cei care mă critică astăzi și acum, la vremea respectivă dormeau cu poza lui Ion Iliescu sub pernă, așa că vă dați seama că nu mă afectează lucruri de genul acesta”, a declarat Vasile Tofan pentru Cronica de Fălticeni. ”Am ajuns imun la murdării de felul acesta pentru că asta oferă societatea românească de astăzi. Oamenii sunt sătui de episoade de genul acesta care se văd zilnic la televizor. În mod categoric este o campanie murdară împotriva mea”.

Tofan exclude ideea unei campanii care are drept scop îndepărtarea acestuia de pe un loc eligibil la viitoarea campanie electorală, afirmând că la momentul de față nu s-a gândit ce va face în 2016.

”Ceea ce eu doresc și deranjează cel mai mult este ca această nouă construcție să pornească de la început cu dreptul, nu cu stângul. Vreau ca această formulă nouă să se construiască cu oameni curați, organizații și verigi instituționale curate ca să putem deveni credibili pentru opinia publică”, explică liberalul fălticenean. ”Nu vreau ceva special pentru mine. Vreau să cultivăm valorile, pentru că societatea românească are nevoie de o politică sănătoasă.”

Vasile Tofan conchide că nu se poate continua cu ”chestiuni șmecherești” și că peneliștii au acum ocazia de a construi un drum nou cu oameni noi.

ȘTIRI