Sfârșit de săptămână cu mai multe evenimente rutiere în comunele din zona FălticeniRural

Sfârșit de săptămână cu mai multe evenimente rutiere în comunele din zona Fălticeni

       Accesări: 59

La sfârşitul săptămânii, pe drumurile publice din zona Fălticeni au fost înregistrate cinci evenimente rutiere.

Vineri, după ora 16, pe Drumul Comunal Herla, din comuna Slatina, o femeie de 35 ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă la stânga, pe fondul vitezei excesive, a părăsit carosabilul şi a intrat în şanţul din partea dreaptă având în vedere sensul său de mers.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă, pe drumul comunal din zona centrală a satului Hreaţca, comuna Vultureşti, un autoturism a lovit un podeţ, iar conducătorul auto a plecat de la locul accidentului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Autorul, un localnic în vârstă de 52 de ani, a pierdut controlul direcţiei de mers, izbindu-se frontal într-un cap de pod, după care, a plecat cu autoturismul la domiciliul său. Nu au rezultat victime omeneşti.

Cel în cauză a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul posedă permis de conducere pentru o altă categorie decât cea pentru autoturismul condus.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”conducerea unui autovehicul cu permis necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul” şi ,”conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului”.

Tot sâmbătă, pe DC 8, în comuna Drăguşeni, un bărbat de 63 ani, din judeţul Iaşi, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat într-o movilă de nisip ce se afla în marginea şanţului fără a fi înregistrate victime.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Duminică dimineaţa, în interiorul comunei Vadu Moldovei, un bărbat de 44 ani din municipiul Iaşi, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă la stânga, pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul acoperit cu  zăpadă, a derapat şi  s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În urma impactului, a fost rănit grav un minor de 8 ani şi rănită uşor mama acestuia de 39 ani, ambii din municipiul Suceava,  pasageri în autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au  recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIRI