Eveniment rutier în Bogdănești. Unul dintre șoferii implicați era băutRegional

Eveniment rutier în Bogdănești. Unul dintre șoferii implicați era băut

La sfârșitul săptămânii, polițiștii suceveni au întocmit mai multe dosare penale unor conducători auto care au comis infracțiuni în trafic. În topul infracțiunilor se află conducerea fără a poseda permis de conducere,respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un astfel de caz s-a înregistrat și în zona Fălticeni. În seara zilei de vineri, 8 februarie, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin numărul unic de urgență 112, de o femeie din municipiul Fălticeni, despre faptul că a fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe raza comunei Bogdăneşti.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat pe DJ 155A din comuna Bogdăneşti cele 2 autoturisme implicate în incidentul rutier și pe celălalt conducător auto, un bărbat de 58 de ani din comuna Râşca.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 58 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

În perioada 1-7 februarie 2018, I.P.J. Suceava a organizat acţiuni pe diverse segmente de drum pentru depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză şi a celor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. 

În cadrul acţiunii au fost organizate 60 de filtre pe principalele căi de comunicație, fiind constatate 2 infracțiuni și aplicate 80 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.125 lei, din care 66 la regimul circulației rutiere.

Polițiștii au mai au reținut 4 permise de conducere, din care 1 pentru alcool și 3 pentru alte cauze și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Facebook Comments

ȘTIRI