Eveniment organizat la Suceava pentru responsabilizarea şi conştientizarea şoferilor care consumă alcoolRural

Eveniment organizat la Suceava pentru responsabilizarea şi conştientizarea şoferilor care consumă alcool

       Accesări: 121

A treia duminică din luna noiembrie a fost desemnată “Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulație”.

În această zi, guvernele, ONG-urile și alte instituții ale statului din țările lumii sunt chemate să promoveze atenția în trafic prin activități care au drept scop sensibilizarea tuturor participanților la trafic cu privire la respectarea normelor rutiere în circulația pe drumurile publice.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Suceava, au organizat în parteneriat cu Asociaţia Alecs Group şi o cafenea din municipiul Suceava, un eveniment pentru responsabilizarea şi conştientizarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând în pericol siguranţa rutieră.

Sâmbătă, 18 noiembrie la o cafenea din municipiul Suceava, care a iniţiat un demers prin care şoferii băuţi sunt invitaţi să îşi lase maşinile în custodia unităţii şi să îşi continue drumul către casă cu un taxi,  a fost organizată o sesiune de dezbateri cu privire la consecințele consumului de băuturi alcoolice la volan.

Au fost prezentate materiale video si aspecte legislative, inclusiv imagini de la ultimele tragedii în care tineri şi-au pierdut viaţa în accidente generate de consumul de alcool.

Pe bază de voluntariat au fost testaţi cu aparatul etilotest mai multi clienţi, fiind promovată ideea de a lăsa vehiculul in parcarea localului public si de a lua un taxi pentru transportul spre casa.

De asemenea, au fost distribuite materiale preventive cu sloganul “Fii treaz la volan”.

ȘTIRI