Evaluarea Națională continuă cu proba la matematicăEducație

Evaluarea Națională continuă cu proba la matematică

       Accesări: 323

Miercuri, 21 iunie, are loc proba scrisă la matematică din cadrul Evaluării naționale 2017. Examenul se încheie joi, 22 iunie, cu proba la limba și literatura maternă.

În județul Suceava, potrivit Inspectoratului Școlar, din totalul de 6188 de elevi de clasa a VIII-a înscriși, 6049 elevi au fost prezenți. Au absentat 139 de elevi.

Prima afişare a rezultatelor este programată în data de 26 iunie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse eventualele contestaţii (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie.

Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.”

Nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

ȘTIRI