Europa are gust!Educație

Europa are gust!

       Accesări: 145

Evenimente dedicate Zilei Europei sunt organizate până la sfârşitul lunii mai în toate unităţile de învăţământ din Fălticeni: simpozioane, dezbateri, activităţi culturale, concursuri, competiţii sportive.

Un eveniment cu gust, a fost organizat şi în acest an la nivelul claselor a X-a de la Colegiul „Vasile Lovinescu”. Este vorba despre a cincea ediţie a expoziţiei gastronomice „Bucătăria europeană”, eveniment în cadrul proiectului „Europa mai aproape de tine”. Între cei prezenţi la eveniment s-a aflat şi primarul Cătălin Coman.

Elevii implicaţi în organizarea expoziţiei, alături de profesorii coordonatori (Constantin Bejenaru, Melania Ghinea, Fantina Condurache şi Rodica Doboş), au pregătit pentru eveniment cele mai gustoase mâncăruri întâlnite în 15 ţări europene.

Elevii au căutat pe internet reţete de produse tradiţionale după care s-au mutat în bucătărie şi au devenit bucătari. O astfel de experienţă le va folosi sigur şi pe viitor. Sper ca acestă manifestare ajunsă la a V-a ediţie să fie dusă mai departe cât mai mulţi ani”, a declarat  prof. Gabriel Matei, directorul Colegiului „Vasile Lovinescu”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Produsele  au fost pregătite de elevi. Fiecare şi-a ales o ţară din  Europa, au căutat reţete, după care au încercat să găsească produsele cu care să poată duce la bun sfârşit reţetele. În unele cazuri au fost folosite şi produse apropiate de cele din reţetele originale, pentru că este foarte greu să găsim anumite ingrediente, dar această situaţie a pus în valoare şi inventivitatea copiilor, determinându-i să facă diverse comparaţii între ingredientele originale şi ceea ce au găsit pe piaţă. Unele din clase, cum ar fi cele care reprezintă Grecia sau Suedia, sunt clase de industrie alimentară, alte ţări au fost reprezntate de clasele de turism sau cele de hotelier, iar particparea cu mâncăruri gătite de ei la o astfel de manifestare este un ajutor pentru viitoarea meserie.  Dacă ne gândim că suntem la a V-a ediţie, putem spune că această expoziţie a dezvoltat pentru unii dintre participanţi înclinaţii spre meseria de bucătar”, ne-a declarat prof. Constantin Bejenaru, din partea profesorilor organizatori.

ȘTIRI