EU citesc la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”Educație

EU citesc la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”

       Accesări: 658

Challenge-ul pentru luna octombrie 2017 – Luna Europeană a Literaturii (European Month of Literature) – a venit din partea Consiliului Britanic încă din timpul vacanţei de vară şi a fost acceptat de un număr mare de elevi ai claselor (a X-a, îndeosebi), specializările Matematică-Informatică şi Ştiinţe-Sociale de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni.

Pentru liceeni, un prim pas al provocării a fost lectura de vacanţă a romanului “Nineteen Eighty-Four” de George Orwell pentru a face faţă task-urilor specifice.

În acest sens, 26 octombrie a reprezentat momentul derulării activităţii „Do We Live in a Dystopian Society?” cu un avut un caracter interdisciplinar inedit şi un feed-back extrem de pozitiv.  Potrivit profesorul documentarist Mattyllena Boicu evenimentul s-a desfăşurat în centrul de documentare şi informare al şcolii.

Începutul activităţii a fost realizat de profesoara Eleonora Bulboacă în limba română, prin relevarea elementelor terminologice în romanul distopic, urmat de două lucrări ale elevelor Iliuţă Andreea (clasa a XII-a E) – ,,George Bacovia, poetul universului distopic” şi Clipa Andreea (clasa a X-a A) – ,,Însoţitorii lui Harap-Alb – reprezentări distopice”.

Secţiunea în limba engleză a debutat printr-o incursiune în viaţa şi opera scriitorului britanic George Orwell, insistând pe acţiunea romanului distopic „1984”, expusă de profesoara Simona Truşcan.

Extinzând tematica la un nivel de conştientizare socială, echipele de elevi ai clasei a X-a A (Peiu Teodor, Ştefan Adriana, Stănică Cezar şi Văcăriţa Denis) au intrat într-un „debate” în toată regula pentru a-şi face cunoscute opiniile personale pro şi contra tematicii alese.

Elevul Mogârzan Darius (a X-a E) a expus regulile şi condiţiile de voting iar juraţii au notat în fişele de evaluare atât echipele, cât şi activitatea fiecărui „team speaker” în funcţie de stilul abordat, conţinutul prezentării, strategia folosită.

ȘTIRI