Eroii români din Primul Război Mondial au fost comemoraţi la Fălticeni. Ceremonie la monumentul „Grănicerul de veghe”Local

Eroii români din Primul Război Mondial au fost comemoraţi la Fălticeni. Ceremonie la monumentul „Grănicerul de veghe”

       Accesări: 1122

În cadrul Programului naţional al manifestărilor prilejuite de aniversarea Centenarului Primului Război Mondial, la Monumentul „Grănicerul de veghe” din Fălticeni a fost organizat un eveniment public în cadrul căruia au fost rostite solemn numele eroilor români căzuţi la datorie în timpul primei conflagraţii mondiale.

Evenimentul a fost organizat la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, iar la nivel local a fost coordonat de Centrul Militar Judeţean Suceava, cu sprijinul Primăriei Municipiului Fălticeni.

Preotul militar Cătălin Simion, de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, a oficiat o slujbă de pomenire, urmată de un moment de reculegere, după care oficialităţile locale şi judeţene, veterani de război, reprezentanţii structurilor militare locale, au rostit numele a 300 de eroi români.

Au fost prezenţi la Fălticeni, subprefectul Atanasă Nistor, secretarul judeţului Petru Tanasă, lt. col. dr. Gabriel Ghiduş din partea Centrului Militar Judeţean Suceava. Administraţia locală a fost reprezentată de prof. Alexandru Rădulescu, consilierul personal al primarului Cătălin Coman.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Festivitatea s-a încheiat cu depunerea de jerbe de flori şi candele de către cei amintiţi dar şi de partidele politice reprezentate la nivel local şi elevi ai Şcolii Gimnaziale „Ioan Ciurea” din Fălticeni.

ȘTIRI