Eroii Revoluției din Decembrie 1989 au fost comemorați și la FălticeniLocal

Eroii Revoluției din Decembrie 1989 au fost comemorați și la Fălticeni

       Accesări: 1019

Primăria Fălticeni a organizat sâmbătă, 22 decembrie 2018, manifestări comemorative dedicate Eroilor Revoluției din Decembrie 1989.

Manifestările au început la Monumentul Eroilor, amplasat în Parcul “Casa Cărții”.  Au depus coroane de flori: Primăria Fălticeni, Instituția Prefectului, Consiliul Județean Suceava, Asociația Veteranilor de Război – Filiala Fălticeni, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Rezervă, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș”, partidele politice reprezentate în Consiliul Local Fălticeni (PSD, ALDE, PNL).

A urmat apoi slujba de pomenire, la mormântul eroului Ioan Bute, înmormântat în curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi din Fălticeni, slujbă oficiată de preoții Sebastian Mogârzan și Prea Sfințitul Dionisie Gălățeanul.

 A fost prezent tată eroului și alți membri ai familiei acestuia. La mormântul eroului au fost depuse coroane de flori din partea: Detașamentului de Jandarmi Fălticeni, a Detașamentului de Pompieri Fălticeni, dar și din partea Asociației Cultul Eroilor – Filiala Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Manifestările comemorative s-au încheiat în Cimitirul Oprișeni, la mormântul eroului Ionel Pascal. Și aici, în prezența familiei, a fost oficiată slujba de pomenire, de către preotul militar Cătălin Simion și preotul Teodor Brădățanu. O coroană de flori a fost depusă din partea Poliției Municipiului Fălticeni.

La cele tei momente comemorative au participat, alături de primarul Cătălin Coman și viceprimarul Constantin Bulaicon, senatorul Ioan Stan, deputatul Alexandru Rădulescu, reprezentanți ai partidelor politice care se regăsesc în deliberativul local, comandanți și reprezentanți ai structurilor militare care își desfășoară activitatea în Fălticeni.

ȘTIRI