Eroii Revoluției din 1989 au fost comemorați la Fălticeni și Cornu Luncii

       Accesări: 214

Comemorarea Eroilor Revoluției Române a fost la loc de cinste și în acest sfârșit de decembrie, fie că vorbim de activități organizate de administrația locală sau de inițiative ale unor asociații.

Joi, 22 Decembrie 2016, Primăria Municipiului Fălticeni a organizat, cu sprijinul Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș”, evenimente comemorative în trei locații importante din localitate: la Monumentul Eroilor Revoluției din parcul Casa Cărții, la mormântul eroului Ioan Bute, în curtea Catedralei Ortodoxe de Stil Vechi „Constantin și Elena”, și la mormântul eroului Ionel Pascal, în Cimitirul Oprișeni. Au fost ținute slujbe de pompenire pentru cei doi eroi, în prezența părinților, apoi au fost depuse coroane de flori.

În zona Fălticeni, la Cornu Luncii, a fost comemorat eroul Puiu Mihailovici. La mormântul acestuia, Asociația Cultul Eroilor – Filiala Suceava, Primăria Cornu Luncii și Biserica au organizat o slujbă de pomenire. Viața eroului le-a fost prezentată audienței de preotul Gabriel Florea.

Și Asociația Fălticeni Cultural a venit în fața publicului cu un nou eveniment organizat anual pe 22 decembrie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe scena Centrului Cultural “Gr. V. Birlic”, sub genericul “IN  MEMORIAM  EROILOR  REVOLUȚIEI  ROMÂNE”, Trupa de teatru “Birlic” a prezentat un colaj de teatru scurt pe textele lui Matei Visniec, în regia lui Gheorghe Balint (“Țara asta ține la tine, mă”, “Crezi c-or să ne bată”, “Imaginează-ți că ești Dumnezeu”). Cu acest prilej a fost lansat și Calendarul cultural falticenean 2017. Seara s-a încheiat cu lansarea de lampioane.

FACEBOOK SHARES: