Eroii neamului vor fi comemorați în Fălticeni la sărbătoarea Înălțării DomnuluiLocal

Eroii neamului vor fi comemorați în Fălticeni la sărbătoarea Înălțării Domnului

       Accesări: 503

După Sfânta Liturghie care va fi oficiată la Sărbătoarea Înălțării Domnului, joi, 17 mai 2018, vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate, a anunțat Patriarhia Română.

Clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase în semn de recunoştinţă la ora 12.00.

Și în acest an, Primăria Fălticeni și Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” vor organiza manifestări comemorative la Monumentul Eroilor din Piața “Nada Florilor” și în Cimitirul Eroilor din cadrul Parohiei Grădini.

Manifestările vor începe la ora 12.30, în Piața “Nada Florilor”. Vor fi oficiate slujbe de pomenire pentru eroii fălticeneni, vor fi depuse coroane de flori și va fi organizată tradiționala defilare militară.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La ora 17.00, Asociația Fălticeni va prezenta publicului filmul documentar “Pe eroi să nu îi căutați în mormânt”, film realizat de Camelia Moise, în colaborare cu Agerpres. Proiecția, sincronizată în peste 140 de comunități din România și Republica Moldova, va avea loc în Sala “Draga Olteanu Matei” (clădirea fostului Centru de plasament din Fălticeni).

ȘTIRI