Emoțiile unui președinteActualitate

Emoțiile unui președinte

       Accesări: 153

Senzaționalul arhitect al otevismului, Dan Diaconescu, poate fi bucuros. PPDD are, în sfârșit, un președinte care se adresează de la prezidiu. Este aici, la Fălticeni, este un președinte care are misiunea de a conduce ședințele din Consiliul Local.

Vorbesc de Constantin Bulaicon, primul primar pe care l-a avut urbea noastră după decembrie 1989.

A revenit după o absență de câțiva ani, dar în postura de consilier local. Îl știu ca un tip modest, echilibrat, la locul lui. Poate de asta e pro, dar și prea tăcut la ședințe, oricum ar fi ele. Chiar mă gândeam dacă nu cumva cei doi reprezentanți ai PPDD în Consiliul Local Fălticeni și-au fixat ca unic obiectiv un mandat al discreției, căci n-au scos un cuvânt în cei doi ani de la investirea în deliberativ.

Iată că, până la urmă, Bulaicon rupe tăcerea, la propriu, dar nu oricum ci în calitate de președinte de ședință. Ura!

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De la pupitru, Constantin Bulaicon a prezidat exact o ședință extraordinară și pe deasupra festivă, la care profesorii universitari doctori Rumelia Koren și Vasile Astărăstoae urmau să primească titlul de ”Cetățean de Onoare”. Reacțiile afective și-au spus cuvântul. Este firesc să se întâmple așa, după atâția ani în care prerogativul i-a lipsit. În mod cert, emoțiile l-au răvășit atât de tare pe Bulaicon încât, la un moment dat, l-a citat ca inițiator pe fostul primar…Ghiorghi Cornia.

Chiar dacă i-a ”șters” funcția într-o fracțiune de secundă, momentul amuzant l-a savurat și primarul în exercițiu – Cătălin Coman.

La ședința de a doua zi, când atmosfera s-a încins nițel pe tema demisiei consilierului Vasile Amariei, din consiliul de administrație al Colegiului ”Vasile Lovinescu”, președintele de ședință Bulaicon schimbase emoțiile cu atitudinea. Atunci când fricțiunea s-a produs verbal, Bulaicon a (între)rupt discursul părților, încercând să tempereze spiritele, îndemnând la o mediere și soluționare amiabilă.

Aici vroiam să ajung: pe cât de emoționat era ieri la un moment festiv, pe atât de ferm era azi la momentul când discuția risca să devină polemică în toată regula. Nu l-a mai confundat pe Coman cu Cornia, nici procedura și nici ordinea articolelor. A fost deschis și comunicativ.

Înseamnă că (se) poate.

Sper să-l țină năravul pe viitor, când nu va mai prezida, și poate l-om mai auzi grăind, intervenind, făcând propuneri la ședințe pe consilierul Constantin Bulaicon.

Generalizând, știm că tăcerea e de aur, dar vorbele, alea atent cântărite, pertinente, la obiect, materializate, inițiativele personale pentru o comunitate prosperă,  sunt lucrurile pe care noi așteptăm de la aleșii noștri. Astea ne sunt folositoare și, cu siguranță, au un ecou nesfârșit.

ȘTIRI