Expoziție de acuarelă la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”: Eleva Dumitrița Adam debutează cu 20 de lucrăriLocal

Expoziție de acuarelă la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”: Eleva Dumitrița Adam debutează cu 20 de lucrări

       Accesări: 738

Debut plin de culoare și emoție. Tânăra Dumitrița Adam face primii pași serioși în lumea picturii, ultimele și cele mai importante creații fiind adunate într-o expoziție de acuarele. Desenele elevei din Republica Moldova pot fi admirate la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” din Fălticeni.

În vârstă de 16 ani, Dumitrița este pasionată de culoare, frumos și psihologie.

Nu-i de mirare că toate tablourilor conțin persoane care transmit un mesaj pentru privitor.

Eleva Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” expune 20 de tablouri în acuarelă, toate fiind realizate în ultima jumătate de an.

Viziunile ei asupra lumii și omului au fost așternute în aceste lucrări pe care ea le categorisește drept „spații ale adevărului”.

Dumitrița Adam pictează de la 6 ani, dar abia acum reușește să facă prima ei expoziție.

Tânără, dar și talentată, eleva moldoveancă pregătește alte picturi, tot în acuarelă, unele dintre acestea urmând să să ajungă la concursuri de prestigiu din țară.

La prima expoziție a fost ajutată de profesorul și artistul plastic Dan Grigoraș, cel care îi insuflă dragostea pentru arta culorilor. Dumitrița este, de altfel, unul dintre cei mai talentați copii ai cercului de Artă plastică și Creație din cadrul Clubului Copiilor din Fălticeni.

Toate cele 20 de tablouri au o strânsă legătură cu trăirile tinerei acuareliste din Republica Moldova care a fost onorată de prezența colegilor ei, invitați la vernisaj.

Creațiile tinerei pictorițe pot fi admirate până pe 20 aprilie. Intrarea este liberă.

ȘTIRI