„Emblema de onoare” pentru memoria polițistului sucevean Sorin VezeteuRural

„Emblema de onoare” pentru memoria polițistului sucevean Sorin Vezeteu

       Accesări: 666

Ministerul Afacerilor Interne a organizat joi, 22 martie, festivitatea de decernare a distincțiilor onorifice ocazionate de Ziua Poliției Române.

Titlul ”Polițistul Anului” a fost obținut de 10 polițiști și 6 departamente ale Poliției Române.

De asemenea, „Emblema de onoare” a Poliției Române a fost acordată simbolic subinspectorului de poliție post-mortem Sorin Constantin Vezeteu, din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Suceava, care a căzut la datorie, în anul 2017.

Distincția a fost înmânată soției acestuia, Elena Vezeteu, și celor doi copii, de către ministrul Carmen Dan.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Poliţistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal în seara zilei de 20 iulie 2017, în timp ce era de serviciu în Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). Autorul crimei a fost un tânăr de 23 de ani, din localitatea Mironu, recidivist.

”Poliția înseamnă un cumul de valori individuale și instituționale. Aceste valori dau apartenența la o organizație, iar în cazul Poliției ne referim la vocație profesională, respectarea legii, integritate, forță și responsabilitate. (…) Vreau astăzi să transmit recunoștința mea familiilor dumneavoastră. Fiecare aveți pe cineva care se îngrijorează ori de câte ori plecați în misiune și se bucură când vă întoarceți sănătoși acasă”, a precizat ministrul Carmen Dan.

Pe parcursul ceremoniei, oficialul MAI i-a felicitat pe toți cei care au primit premiul ”Polițistul Anului”, dar și pe colegii care i-au ajutat să atingă această performanță, având în vedere că munca de poliție este una de echipă.

ȘTIRI