Elevul Neculai Geosanu din Mălini și-a adjudecat premiul I la Olimpiada Națională de TehnologiiEducație

Elevul Neculai Geosanu din Mălini și-a adjudecat premiul I la Olimpiada Națională de Tehnologii

       Accesări: 1797

Rezultatele de excepție se obțin după zile întregi de pregătire. Un elev al Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni a reușit să se claseze pe locul întâi într-o competiție școlară care atrage participanți din toată țara. Neculai Geosanu, din comuna Mălini, și-a adjudecat premiul I la Olimpiada Națională de Tehnologii, domeniul profesional Agricultură și Creșterea Animalelor, reușind să se impună cu ușurință în fața participanților.

Performanța a stârnit bucuria părinților, profesorilor îndrumători, dar și a colegilor de clasă care l-au felicitat pentru rezultat.

Colegiul „Vasile Lovinescu” se mândrește cu elevul din Mălini care se poate lăuda cu cel mai bun rezultat obținut la nivel de liceu și nu numai la olimpiadele școlare.

„Această olimpiadă mi-a mărit considerabil orizontul de cunoaștere. Consider că este o oportunitate pentru mine de a mă lansa în viață. Sper că acesta va fi doar începutul unei cariere de succes în domeniul medicinei veterinare.”, ne-a declarat elevul olimpic din Mălini. „Este o onoare pentru mine că am participat la această olimpiadă și desigur este o și mai mare onoare că m-am întors cu premiul I la etapa națională, dovedind astfel nivelul cunoștințelor mele și nivelul liceului nostru. Trebuie să ne mândrim cu toții că suntem elevi ai acestui liceu, plin de oportunități, care nu ezită să-și promoveze valorile pe care le are.!

Profesorii spun despre Neculai Geosanu, elev al clasei a XII-a veterinar, că este ambițios și dedicat domeniului pentru care se pregătește.

După ocuparea locului I la faza județeană, el a reprezentat cu cinste liceul și județul, la faza națională.

Olimpiada Națională de Tehnologii, domeniul profesional Agricultură și Creșterea Animalelor s-a desfășurat în perioada 24-28 aprilie, gazdă fiind Colegiul „Ion Ionescu” de la Brad din localitatea Roman, județul Neamț.

Competiția a constat în două probe de concurs: proba scrisă desfășurată pe 25 aprilie, cu subiecte teoretice din modulele de studiu și proba practică desfășurată pe 27 aprilie.

Neculai Geosanu s-a clasat pe primul loc grație unei medii generale în competiție de 93,75 puncte, la proba scrisă comisia i-a acordat 87,50 de puncte, iar la proba practică a primit 100 puncte.

După multă muncă și dedicare, eforturile elevului și ale profesorilor îndrumători, medicul veterinar Mioara Blanaru, îndrumător pe modulul boli obstetricale, și profesoara Emilia Nemițanu, îndrumător pe modulul gestiune și evidență economică, au fost răsplătite din plin.

ȘTIRI