Elevul Miron Alexandru din comuna Boroaia participă pentru prima dată la Olimpiada Națională de GeografieEducație

Elevul Miron Alexandru din comuna Boroaia participă pentru prima dată la Olimpiada Națională de Geografie

       Accesări: 1706

Școala fălticeneană de geografie își confirmă din nou valoarea. Un elev al profesorului doctor Marcel Porof s-a calificat la Olimpiada Națională de Geografie după un rezultat foarte bun obținut la etapa județeană. Liceanul Miron Alexandru continuă seria reușitelor bifate de reprezentanții Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni la cea mai premiată disciplină din ultimii opt ani.

El participă zilele acestea împreună cu lotul sucevean la etapa națională, competiție găzduită de municipiul Brăila.

Miron Alexandru este din comuna Boroaia și își dorește să încheie competiția cu un rezultat cât mai onorabil la prima prezență în cel mai important concurs de geografie din țară.

„Sper să obțin o clasare cât mai bună la prima mea participare la Olimpiada națională de geografie.”, ne-a declarat elevul în vârstă de 15 ani. „Am puține emoții, este firesc să fie așa, dar sunt emoții constructive. M-am pregătit mult pentru acest concurs și îmi doream să ajung la faza națională.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Elevul studiază geografia din clasa a patra, materie despre care spune că este pasiunea lui.

Fost elev al Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” din Boroaia, are în palmares două premii importante, premiul I și III, obținute în anii 2015 și 2016, la concursul Terra, sub îndrumarea profesorului Marius Chirilă, competiție supranumită și Olimpiada mică de geografie.

Alexandru Miron este membru al Cercului de Geografie din cadrul Clubului Copiilor Fălticeni.

Mentorul său este acum profesorul doctor Marcel Porof, cel care a reușit să aducă medalii de aur, argint și bronz cu generații diferite de elevi la olimpiada națională de geografie, cât și la olimpiadele cu participare balcanică și internațională.

„Sperăm că Alexandru va continua tradiția școlii fălticenene de geografie astfel încât să nu avem o pauză în participările la nivel național și de ce nu internațional.”, afirmă Marcel Porof. „Mă bucur foarte mult pentru el, pentru această calificare ce atestă pregătirea. Ne dorim un rezultat cât mai bun. Alexandru are potențial și în același timp șansa unei afirmări chiar la debutul său la olimpiadă.”

Elevul Colegiului Național „Nicu Gane” s-a calificat la faza națională după ce a încheiat etapa județeană de geografie cu cea mai mare medie, 9,27, la secțiunea participanțior din clasa a IX-a.

Alexandru Miron s-a remarcat la proba scrisă, unde a obținut nota 9,65, cea mai mare notă din cadrul olimpiadei de geografie. La proba practică el a primit nota 8,90.

Olimpiada Națională de Geografie se desfășoară între 1 și 6 aprilie. La concurs participă elevi din toate județele țării și din municipiul București.

ȘTIRI