Elevul Andrei Airinei din Bogdănești va participa pentru a patra oară consecutiv la Olimpiada Națională de MatematicăEducație

Elevul Andrei Airinei din Bogdănești va participa pentru a patra oară consecutiv la Olimpiada Națională de Matematică

       Accesări: 2257

Școlile din mediul rural nu duc lipsă de copii excepționali. Unul dintre aceștia este Andrei Airinei, pasionat de știința exactă și cu rezultate foarte bune la concursurile de profil. Elevul Școlii Gimanziale din Bogdănești se pregătește pentru Olimpiada Națională de Matematică, etapă la care va participa pentru a patra oară consecutiv.

La faza județeană el a obținut 22,5 puncte, baremele de calificare pentru faza națională find între 14 din 28 de puncte.

Subiectele la faza județeană au avut un nivel ridicat de dificultate, depășind net nivelul de lucru la clasă și subiectele de la examenele de evaluare națională, după cum apreciază profesorul îndrumător Vasile Solcanu, cel care îl pregătește pe elevul olimpic din Bogdănești încă din clasa a patra.

„ Andrei Airinei este un elev de nota 10 la toate obiectele. La matematică lucrăm împreună din clasa a IV-a. Are o mare putere de muncă și de concentrare și dă dovadă de originalitate în rezolvarea problemelor”, ne-a declarat profesorul și îndrumătorul Vasile Solcanu. „Am participat împreună la zeci de concursuri de matematică județene, interjudețene, naționale și internaționale de unde ne-am întors cel puțin cu mențiune. Anul acesta mergem pentru a patra oară consecutiv la faza pe țară.”

Andrei are două medalii de bronz obținute până în prezent la Olimpiada Națională de Matematică. Anul acesta și-a propus ca la Olimpiada Națională de Matematică să obțină măcar medalia de argint.

Alți doi elevi de la aceeași unitate de învățământ au participat, în anii 2009 și 2013, la etapa națională, elevi pregătiți de același profesor Vasile Solcanu.

Cu această ultimă calificare unitatea din Bogdănești are cinci participări la Olimpiada Naționala de Matematică, toate fiind consecutive.

Profesorul Vasile Solcanu are mai mulți copii de nota 10 la matematică, atât la clasă cât la și la concursuri naționale.

Printre cei mai străluciți elevi sunt Mădălina Solcanu, Vasile Alexiu și Gabriel Airinei care se remarcă prin rezultatele constante, numeroase și foarte valoroase privind marea performanță la matematică, atât la nivel județean, cât și național. Sunt câțiva din elevii de vârf din Bogdănești cu care s-ar mândri orice comunitate din țară.

Gabriel Airinei, fratele lui Andrei, elev în clasa a V-a, a fost la un pas de calificarea la olimpiada pe țară la matematică, după obținerea celui de al treilea punctaj la nivel județean la olimpiadă, primele două punctaje dând dreptul de participare la faza națională.

ȘTIRI