Elevul Alexandru Miron de la Colegiul „Nicu Gane” și-a adjudecat premiul I la Olimpiada Națională de GeografieEducație

Elevul Alexandru Miron de la Colegiul „Nicu Gane” și-a adjudecat premiul I la Olimpiada Națională de Geografie

       Accesări: 157

Rezultat excelent la debutul în cea mai importantă competițe școlară. Alexandru Miron din Boroaia a reușit să obțină premiul I la prima participare la Olimpiada Națională de Geografie. Elevul Colegiului Național „Nicu Gane”continuă tradiția începută acum 10 ani în urmă, perioadă în care au fost bifate succese consecutive pe această disciplină.

Alexandru Miron și-a adjudecat primul loc la secțiunea rezervată elevilor clasei a IX-a, unde au concurat 43 de participanți din toată țara.

El s-a remarcat la proba scrisă unde a obținut 95,5 puncte, al doilea cel mai mare punctaj al olimpiadei, pe toate cele cinci secțiuni, în timp ce la proba practică a primit 89,5 puncte.

Reprezentantul Colegiului Național „Nicu Gane” a încheiat competiția cu 92,99 puncte, al șaselea cel mai mare punctaj al Olimpiadei Naționale de Geografie. Anul acesta au participat 235 de elevi din toate județele țării și din municipiul București.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Premierea s-a desfășurat în această dimineață la Brăila, localitatea care a găzduit Olimpiada Națională de Geografie.

Performanța elevului a fost catalogată ca un rezultat extraordinar, la care se aștepta și profesorul doctor Marcel Porof, cel care s-a ocupat de pregătirea lui Alexandru Miron în ultimele șapte luni.

„Este un rezultat scontat. Un rezultat, în același timp, extraordinar. Prima lui participare la un concurs de un asemnea nivel i-a adus premiul cel mare.”, ne-a declarat Marcel Porof. „Are a doua cea mai bună medie la proba scrisă din cadrul olimpiadei și este între primii șapte ca punctaj general. Puterea lui de concentrare și cunoștințele dobândite i-au permis să ajungă pe primul loc pe podium. Nu pot decât să-l felicit și cred că acestă primă reușită va fi urmată și de altele.”

Profesorul colegiului fălticenean mai spune că subiecte au avut un grad de dificultate ridicat, specific unei astfel de competiții.

Originar din Boroaia, elevul Alexandru Miron continuă seria rezultatelor de top obținute de Constantin Popa, Lorena Davidel și Ana Maria Cotun.

El este singurul reprezenant al lotului sucevean care, la olimpiada națională din acest an, s-a clasat pe podiumul concursului de geografie.

Marcel Porof susține că pentru Alexandru urmează o perioadă de pregătire mai intensă. Următorul pas este accesul în elita elevilor români care participă la Olimpiada Internațională de Geografie.

„Anul acesta am vizat în mod deosebit un premiu național. A fost scopul nostru principal încă de la începutul anului școlar.”, ne-a declarat profesorul Colegiului Național „Nicu Gane”. „Vrem să abordăm și următorul capitol. Mai exact să participăm pe viitor la Olimpiada Internațională de Geografie.”

Alexandru Miron urmează să aprofundeze studiul limbii engleze pentru a putea participa cu succes la barajul pentru lotul României.

În vârstă de 15 ani, tânărul din Boroaia este fostul elev al Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”. Palmaresul său include un premiu I și un premium III la concursul național „Terra” supranumit și olimpiada mică de geografie.

ȘTIRI