Accesări: 4715

Revin în bănci. Elevii unei școli din municipiul Fălticeni se întorc la cursuri. Cu toate acestea, întregul colectiv profesoral rămâne în grevă.

Este vorba despre elevii de la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”, care au fost chemați la ore.

Decizia este, totuși, temporară.

Aceasta are legătură cu vizita specialiștilor ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), programată înainte de debutul grevei generale din sistemul de educație.

Elevii din ambele cicluri, primar și gimnazial, vor veni la cursuri doar joi și vineri, 8 și 9 iunie, când are loc vizita de evaluare externă periodică.

Directorul școlii, profesorul dr. Marius Pintilii afirmă că „pentru binele școlii, cadrele didactice vor face activitate de voluntariat: nu vor ieși din grevă, dar vor susține orele cu elevii, conform orarului obișnuit.“

Profesorii care vor susține aceste cursuri nu vor fi plătiți.

Vizita de evaluare presupune observarea modului obișnuit de desfășurare a activităților școlare și administrative de la nivelul școlii.

Elevii navetiști au fost anunțați că, în perioada 8-9 iunie, microbuzele vor circula, astfel încât ei vor putea veni la cursuri.

În momentul de față, la nivelul municipiului Fălticeni, din cele 11 unități de învățământ, 10 au majoritatea personalului didactic în grevă.

ȘTIRI