Elevii suceveni au participat la etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”Rural

Elevii suceveni au participat la etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”

       Accesări: 50

cu viata_apar-viataInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a organizat sâmbătă, 16 mai 2015, la sediul pompierilor militari şi la Sala de Sport „Areni” din municipiul Suceava, etapa judeţeană a concursului cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, cu tematică de protecţie civilă.

Au participat echipaje de elevi, din ciclul gimnazial, cât şi cel liceal, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Suceava, Şcoala Gimnazială nr.6 Suceava, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni, Liceul Tehnologic Dolhasca, Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni şi Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Prin parcurgerea probei teoretice, elevii au arătat că au cunoştinţe referitoare la situaţiile de urgenţă, iar după probele practice tinerii participanţi au demonstrat că nu duc lipsă nici de îndemânare, curaj şi spirit de echipă.

Probele practice au constat în „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Evenimentul s-a încheiat cu festivitate de premiere, în cadrul căreia participanţii au fost felicitaţi pentru cunoştinţele teoretice şi practice, implicarea şi spiritul de fairplay de care au dat dovadă, echipele clasate pe primele locuri fiind recompensate cu diplome şi cupe.

La gimnaziu, locul I a fost adjudecat de Şcoala Gimnazială nr.1 Suceava, urmată de Şcoala Gimnazială nr.6 Suceava şi Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava. Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava a ocupat primul loc la concursul liceenilor. Pe locul II s-a clasat echipajul Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, iar pe locul III Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni.

„Echipele clasate pe locul I, atât de la gimnaziu, cât şi de la liceu, s-au calificat pentru etapa interjudeţeană, de unde sperăm că se vor întoarce cu punctaje care să le asigure accederea la faza naţională a competiţiei. Acest concurs are un caracter educativ în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi în scopul promovării în rândul elevilor a atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare”, ne-a informat plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

ȘTIRI