Elevii și salariații din sectorul public au liber pe 2 decembrieActualitate

Elevii și salariații din sectorul public au liber pe 2 decembrie

Câteva mii de fălticeneni se pregătesc de o scurtă vacanță. Pentru 8.000 de elevi, dar și pentru cei 3.000 de salariații din municipiu, care lucrează în sectorul bugetar, urmează trei zile în odihnă. Guvernul a decis ca data de 2 decembrie să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public.

Hotărârea vine să completeze ciclul celor două sărbători din zilele de 30 noiembrie (ziua Sfântului Apostol Andrei) și 1 decembrie (Ziua Națională a României).

„Pentru salariații din sectorul public, ziua de 2 decembrie 2016 se stabilește ca zi liberă.”, se arată în hotărârea Guvernului.„Pentru data stabilită ca zi liberă, instituțiile publice își vor desfășura activitatea în regim de program normal în ziua de 17 decembrie 2016. Acestea pot prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 16 decembrie 2016, potrivit planificărilor stabilite”. 

Angajații din sistemul bugetar vor recupera ziua de muncă pe 17 decembrie sau să-şi prelungească programul zilnic de lucru, până la 16 decembrie.

Potrivit textului adoptat în şedinţa de ieri, noua zi liberă nu este valabilă pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Dispoziţiile nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 decembrie 2016 şi nici participanţilor în aceste procese.

Operaţiunile de încasări prin virament în relaţia cu instituţiile de credit, inclusiv încasările efectuate prin intermediul contului tranzitoriu se înregistrează în contabilitatea unităţilor trezoreriei statului cu data de 2 decembrie 2016.

ȘTIRI