Elevii, sportivii, profesorii și antrenorii din Fălticeni au fost premiați pentru al șaselea an consecutivLocal

Elevii, sportivii, profesorii și antrenorii din Fălticeni au fost premiați pentru al șaselea an consecutiv

       Accesări: 1578

Dublă răsplată pentru cei studioși, dar și pentru mentorii lor. Elevii și profesorii din Fălticeni care au obținut rezultate deosebite în competițiile educaționale și sportive, pe parcursul anului școlar care s-a încheiat luna trecută, au fost premiați de către autoritățile locale. Festivitatea s-a desfășurat sâmbătă seară, pe scena din centru municipiului, în prezența câtorva mii de localnici.

Pentru al șaselea an consecutiv, primarul Cătălin Coman le-a răsplătit munca și rezultatele obținute cu premii în bani.

La eveniment au mai luat parte prefectul Mirela Adomnicăi, deputatul Alexandru Rădulescu și inspectorul general adjunct Cristian Cuciureanu.

Ei au subliniat valoarea școlii fălticenene și calitatea actului educațional, amintind că municipalitatea susține educația în mod concret și prin investițiile din infrastructura școlară.

Șeful administrației locale s-a declarat mândru de succesul elevilor, sportivilor și mentorilor lor, și în același timp bucuros că poate răsplăti rezultatele prin care au contribuit la imaginea orașului.

„Pentru al șaselea an consecutiv premiem elevii, sportivii, profesorii și antrenorii cu rezultate cu rezultate deosebite la concursuri școlare și sportive. Sunt bucuros că la rândul nostru le răsplătim efortul și abnegația acestor fălticeneni valoroși.”, a declarat primarul Coman. „Suntem mândri de ei și vrem să le arătăm că considerația noastră. Prin rezultatele lor ne-au reprezentat cu cinste în educație și sport, contribuind la creșterea imaginii municipiului Fălticeni. Le mulțumesc și îi felicit pe toți. Sper ca anul viitor să fim cel puțin la fel de mulți pe aceeași scenă”.

„După părerea mea, acesta este cel mai frumos moment din cadrul evenimentului Zilele Municipiului Fălticeni, moment în care pe scenă vor fi profesorii și elevii din Fălticeni, viitorul acestui oraș.”, a spus deputatul Rădulescu, membru în comisia pentru educație din Camera Deputaților. „Dragi elevi, vă felicit pentru performanță și efort, dragi colegi, doamnelor și domnilor profesori vă felicit pentru dăruire. Stimați părinți, vă felicit pentru atașamentul față de școală. Mult succes în continuare.”

Anul acesta au fost premiați 300 de elevi și sportivi de la cele patru școli gimnaziale, alături de 100 de profesori și antrenori. Cei mai mulți dintre aceștia sunt participanți la olimpiadele județene și naționale.

Tot la ediția din acest au fost premiați și cei patru campioni naționali la atletism, înot și tenis de câmp, copii cu vârsta între 7 și 9 ani.

Fondul de premiere din acest an se ridică la 81.500 lei. În funcție de performanța obținută, laureații în educație și sport au primit între 150 și 600 de lei.

Festivitatea s-a desfășurat înaintea concertului Andra, în prezența directorilor unităților de învățământ și a părinților.

Banii au fost direcționați din bugetul local și reprezintă stimulente financiare pentru elevii și profesorii care au performat la olimpiade, concursuri naționale și competiții de sportive.

ȘTIRI