Elevii și profesorii din Baia, Slatina și Bunești s-au mobilizat pentru Ziua Curățeniei de toamnăRural

Elevii și profesorii din Baia, Slatina și Bunești s-au mobilizat pentru Ziua Curățeniei de toamnă

       Accesări: 925

Hărnicia s-a născut la sat. Elevii de la țară au demonstrat cu fapte cât de mult contează implicarea fiecăruia. Câteva sute de copii au ales ca sâmbăta trecută să participe la Ziua Curățeniei de toamnă. Vremea frumoasă a fost numai bună pentru strângerea zecilor de kilograme de deșeuri aruncate pe spațiile verzi.

Acțiuni de ecologizare au fost organizate în comunele Baia, Slatina și Bunești, iar efectele campaniei au fost vizibile. Zeci de saci cu deșeuri au fost audli

În comuna Slatina, peste 500 de elevi și cadre didactice de la școlile din Găinești, Herla și Slatina au participat la acțiunea de curățenie inițiată de Primărie și Consiliul Local. Dornici să aibă un mediu înconjurător cât mai îngrijit, copiii au strâns de pe spațiile verzi materiale reciclabile pe care le-au adunat în saci.

Campania, ajunsă la a treia ediție, a fost în același timp un exemplu de implicare activă pentru fiecare participant, în efortul de a păstra localitatea în care trăiesc. Profesorii spun că în cadrul acțiunii „O comună mai curată” cantitatea de deșeuri colectată a fost mai mică decât în trecut, fapt care dovedește că întreaga comunitate a înțeles cât de importantă este menținerea curățeniei.

Și în comuna Bunești au fost organizate activități similare în localitățile Podeni și Bunești. Elevii din ciclul primar și gimnazial de la Școala „Artur Gorovei” au însoțiți de profesori pe parcursul campaniei. Curățenia de toamnă s-a desfășurat în centrul Buneștiului şi în vatra veche a satului. Ecologizarea spațiilor s-a desfășurat și în centrului satului Podeni.

La finalul campaniei s-au adunat 50 saci de deșeuri din hârtie și plastic, selectate pentru reciclare. Munca celor 75 de elevi nu a rămas nerăsplătită. Autoritățile locale și cei 10 profesori, implicați în activitate, le-au oferit dulciuri și fructe copiilor sârguincioși.

Acțiuni similare au fost derulate sâmbăta trecută și la Baia. Copiii care studiază la Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” au venit în număr mare la ecologizare. Cu mănuși, saci și drag de muncă, elevii au ținut să arate prin participarea lor că natura trebuie păstrată cât mai curată.

Alături de profesori și de doctorul Maria Tomescu, primarul comunei Baia, participanții la campania curățeniei de toamnă au reușit să adune zeci de saci cu materiale reciclabile.

Elevii au dat dovadă de responsabilitate și hărnicie, arătând că iubesc fiecare colțișor din comuna lor.

Campaniile de curățenie vor fi reluate în primăvara anului viitor.

ȘTIRI