Elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” au participat la activitățile proiectului transnațional CLICKEducație

Elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” au participat la activitățile proiectului transnațional CLICK

       Accesări: 250

Pasiunea pentru nou și învățare nu are frontiere. Reprezentanții Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni au participat recent la o nouă întâlnire interactivă cu parteneri din șase țări europene. Intitulat sugestiv C.L.I.C.K. (Contemporary Literacy in Contemporary Kids) (2015-1-EE01-KA219-013456_3), proiectul transnațional, ajuns la cea de a treia activitate, le-a dat tinerilor posibilitatea de a pătrunde în tainele comunicării moderne și ale informației.

Tema centrală ultimei întruniri din proiect a fost alfabetizarea politică și interculturală (Political and Intercultural Literacy).

Activitatea s-a desfășurat în perioada 27 – 31 martie 2o17, în orașul Varde din Danemarca, instituția gazdă fiind 10i Campus, în cadrul unui parteneriat transnaţional ERASMUS Plus.

Proiectul vizează atingerea mai multor obiective. Unele dintre acestea sunt dezvoltarea abilităţilor digitale, tehnologice și a informațiilor. Totodată se urmărește formarea unor deprinderi în mass-media, alfabetizarea politică şi interculturală.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În acest proiect sunt implicați tineri din învăţământul liceal şi profesional, cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani, din șase tări europene.

Peste 100 de elevi din Danemarca, Estonia, Portugalia, România, Spania şi Turcia și-au îmbogățit nivelul de cunoștințe prin metode inovatoare, centrate pe elev, pe toată durata proiectului, precum şi dezvoltarea abilităţilor de predare inovative pentru 24 de cadre didactice.

„Prin interacțiune interculturală intensivă, ne așteptăm ca elevii noștri să dezvolte abilitățile de comunicare interculturală.”, ne-a declarat Mihaela Jarcău, coordonatoarea proiectului. „Totodată, particpanții din proiect, vor învăța cum să gestioneze conflictele. Nu mai puțin important, ne așteptăm ca ei să devină mult mai flexibili și adaptabili, automotivați si responsabili, toate aceste calități fiind foarte apreciate pe piața modernă a muncii.”

La baza proiectului nostru sunt cele trei activități de învățare și predare transnaționale care acoperă șase tipuri de competențe, interdependente, în spiritul inovativ al secolului XXI.

Scopul fiecări activități este de a promova construirea autocunoașterii și rezolvarea problemelor din lumea reală, simultan cu dezvoltarea competenţelor de autocontrol și comunicare de specialitate prin intermediul tehnologie avansate.

ȘTIRI