Elevii și profesorii de la Colegiul „Mihai Băcescu” au participat într-un proiect european desfășurat în CehiaEducație

Elevii și profesorii de la Colegiul „Mihai Băcescu” au participat într-un proiect european desfășurat în Cehia

       Accesări: 637

Activități interesante reunesc elevi și profesori din patru țări. Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” este unul dintre membrii proiectului „Legends Across Europe” care a continuat cu o nouă etapă desfășurată recent, între 16 și 20 aprilie 2018, în Cehia. Parteneriatul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Eramus+ și îşi propune să sprijine dezvoltarea și transferul de practici inovatoare, precum şi implementarea de iniţiative comune cu scopul promovării, cooperării, învăţării reciproce şi schimbului de experienţă la nivel european.

Proiectul „Legends Across Europe” este deja la al treilea schimb de elevi, pe termen scurt, întâlnirile din această lună având loc în orașul Havirov.

Activitățile desfășurate au avut drept obiectiv identificarea elementelor de istorie comună între țările partenere participante, (Cehia, Slovacia, România și Polonia), împletite cu vizitarea unor locuri cu un trecut important, pentru a cunoaște tradițiile, obiceiurile și cultura cehă.

Partenerii din proiect au fost invitați să descopere orașul medieval Olomouc, localitate aflat în Patrimoniul UNESCO.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au urmat alte vizite la Castelul Bouzov, apoi la Orașul – Muzeu în aer liber din Roznov, cu o vechime de peste 200 ani.

Partenerii acestui proiect au putut admira nu doar reperele istorice ale acestor așezări ci și frumusețile naturale ale munților Beschizi din regiunile Moravia și Silezia, aflate în apropierea granițelor dintre Cehia, Slovacia și Polonia.

Oaspeții au fost primiți la Primăria Havirov de edilul localității cehe care a prezentat elementele specifice ale orașului.

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” a fost reprezentat de patru elevi și patru cadre didactice. Reprezentanții unității de învățământ fălticenene au avut ocazia să discute cu colegii din țările partenere și să-și sporească bagajul de cunoștințe și experiențe.

Profesoara Magda Grigoraș, coordonatoarea proiectului, consideră că activitățile desfășurate au contribuit esențial la dezvoltarea dimensiunii europene a educației.

Proiectul este în cel de-al doilea an de derulare și se va încheia în iulie 2018.

ȘTIRI