Elevii şi-au redobândit dreptul de vot în Consiliul de AdministraţieEducație

Elevii şi-au redobândit dreptul de vot în Consiliul de Administraţie

       Accesări: 52

Marţi, 5 mai 2015, a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea ce reacordă dreptul de vot în Consiliul de Administrație al Unităților de Învățământ din România unui reprezentat al elevilor.

Realizarea vine după ce timp de 4 ani, elevii au făcut presiuni pentru a repara nedreptatea comisă prin adoptarea legii nr 1/2011. Prin aceasta, elevii au devenit doar observatori în Consiliul de Administrație, fiindu-le luat dreptul de vot. În completarea legii a venit Oug nr. 49/2014 care  a făcut ca din observatori, elevii să devină observatori ocazionali, fiind implicați în procesul de luare a deciziilor în cadrul unității de învățământ doar în momentul în care Consiliul de Administrație considera că problema dezbătută îi viza in mod direct.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor Horia Oniţa a declarat că nu poate decât să îşi exprime „profunda mulțumire privind decizia legiuitorilor de a acorda dreptul de vot reprezentantului elevului în Consiile de Administrație ale Unităților de Învățământ unde există cel puțin un elev major’’ toate acestea după „mai bine de 4 ani de presiuni, lobby, poziții”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI