Elevii Școlii Gimnaziale Preutești s-au întors cu locul II de la Concursul interjudețean „Istoria fără manual”Educație

Elevii Școlii Gimnaziale Preutești s-au întors cu locul II de la Concursul interjudețean „Istoria fără manual”

       Accesări: 518

Succese pe linie la Preutești. După rezultatul deosebit obținut de Narcis Axinia, locul I la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică, alți trei elevi au reușit să bifeze o performanță importantă. Reprezentanții școlii din localitate au obținut locul II la Concursul interjudețean „Istoria fără manual”.

Competiția s-a desfășurat sâmbătă, 18 mai, în localitatea vasluiană Tăcuta.

Elevii Școlii Gimnaziale Preutești s-au prezentat la concurs din postura de deținători ai trofeului concursului pe care și l-au adjudecat anul trecut.

Participanții au avut parte de un „altfel” de concurs decât cele clasice, unde sunt nevoiţi să expună cunoștinţe în scris.

Pasionații de istorie s-au întrecut în trei probe, una teoretică și două practice.

Echipajul pregătit de profesorul Neculai Șchiopoaia s-a clasat pe locul secund al competiției, la o distanță foarte mică de câștigători, de numai 1,5 puncte.

Andra Grigore, Narcis Axinia și Iulian Andreescu

Elevii din Preutești au obținut 17,5 puncte din 21 posibile, fiind pentru al doilea an consecutiv pe podiumul concursului „Istoria fără manual”.

Din lotul școlii au făcut parte elevul olimpic Narcis Axinia, Andra Grigore și Iulian Andreescu, echipa cu care profesorul Șchiopoaia a participat și anul trecut.

Profesorul Neculai Șchiopoaia și echipajul Școlii Gimnaziale Preutești (câștigătorii ediției din anul 2018)

Locul I a revenit Școlii Gimnaziale Săveni, iar locul al treilea echipajului Liceului Teoretic „Anastasie Başotă”, ambele unități din județul Botoșani.

Organizatorii susțin că această competiție are rolul de a promova studierea istoriei în rândul tinerei generații, altfel decât este scrisă în manuale.

Anul acesta, la ediția a IX-a, au participat 14 unități de învățământ din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Suceava.

Proiectul „Istoria fără manual” este un concurs între echipaje care îşi modifică structura de la ediţie la ediţie, astfel încât elevii să se confrunte cu situaţii noi care să le strârnească interesul şi curiozitatea pentru istorie.

Fiecare probă este moderată de către un profesor, iar juriul, ales în prealabil din cadrul colaboratorilor, are rolul de a monitoriza cu obiectivitate buna desfășurare a activităților și punctele acumulate.

ȘTIRI