Elevii Școlii Gimnaziale Preutești au obținut premiul I la concursul regional „Istoria fără manual”Educație

Elevii Școlii Gimnaziale Preutești au obținut premiul I la concursul regional „Istoria fără manual”

       Accesări: 273

Au încununat munca intelectuală cu un rezultat excelent. Elevii Școlii Gimnaziale Preutești au participat cu succes la un concurs regional de istorie, unde s-au clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Coordonat de profesorul Neculai Șchiopoaia, echipajul a cucerit premiul I la ediția centenară „Istoria fără manual”.

Elevii Andra Grigore, Iulian Andriescu și Narcis Axinia au reușit să obțină cel mai mare punctaj al competiției ce s-a desfășurat vineri la Suceava.

Este pentru prima dată când școlarii din comuna Preutești și-au adjudecat premiul I în cele opt ediții de când școala participă la competiție.

Anul acesta, la concursul „Istoria fără manual” au participat 12 unități școlare din șase județe ale Moldovei. Școala Gimnazială Preutești și Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți au reprezentat județul Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Profesorul Neculai Șchiopoaia afirmă că se aștepta la un rezultat bun și la o clasare pe podium.

„Suntem bucuroși de acest rezultat. La ediția centenară am reușit să încheiem concursul pe primul loc!”, ne-a declarat profesorul coordonator și directorul Școlii Gimnaziale Preutești. „Elevii s-au pregătit bine și știam că vom termina pe podium. Concurăm de mai mulți ani, dar acum este pentru prima dată când terminăm pe primul loc. Felicitări elevilor noștri!”

Echipajul, format din elevi din satele Basarabi, Leucușești și Preutești, a obținut 33 de puncte din 35 posibile.

Concursul regional a constat în trei probe care au avut ca temă centrală „Unirea în istoria românilor: 1600-1859-1918”.

La prima proba, etapa orală, participanții au trebuit recunoască personalități ale istoriei naționale, după care la proba a doua au vorbit despre cele trei uniri, în timp ce la proba a treia au trebuit să realizeze un puzzle cu harta României Mari, în care provinciile istorico-geografice ale țării au fost evidențiate cromatic.

Trofeul competiției „Istoria fără manual” va rămâne până anul viitor la Școala Gimnazială Preutești, urmând să fie înmânat câștigătorilor ediției anului 2019.

Ediția centenară a fost organizată de Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

ȘTIRI