Elevii Școlii Gimnaziale Herla s-au calificat în finala unui concurs național de îndemânare pe bicicletă și educație rutierăActualitate

Elevii Școlii Gimnaziale Herla s-au calificat în finala unui concurs național de îndemânare pe bicicletă și educație rutieră

       Accesări: 581

Vacanță activă pentru câțiva școlari dintr-o comună aflată în zona Fălticeni. Patru elevi ai Școlii Gimnaziale Herla s-au calificat la Cupa DHS, cel mai important concurs național de îndemânare pe bicicletă și educație rutieră organizat în țara noastră. Performanța a fost posibilă în urma unui rezultat excelent obținut la etapa județeană de la Suceava unde echipajul din comuna Slatina s-a impus în fața concurenților.

Competiția se bucură de sprijinul Ministerului Educației Naționale, Ministerului de Interne, Inspectoratului Județean Suceava, Federația Română Sportul pentru toți și Eurosport DHS.

Echipajul din Herla care va participa la etapa națională este format din elevii Denisa Dumitrache, Alex Vornicu, Ana Maria Dănilă și Vasile Dascălu, înscriși la ciclul gimnazial.

Ei s-au calificat la faza pe țară după ce i-au depășit pe concurenții de Școala Gimnazială Hârtop, clasați pe locul al doilea la etapa județeană, și echipajul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” din Fălticeni care participa din postura de favorit.

Concurenții au avut de trecut prin proba practică, poligonul, desfășurată pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, gradul de dificultate fiind sporit de rafelele de vânt. La proba teoretică organizatorii au remarcat nivelul ridicat de cunoștințe în domeniul rutier, aceștia subliind faptul că elevii din Herla, Fălticeni și Hârtop sunt cei mai bine pregătiți din țară.

Îndrumați de profesorul Theodor Gășpărel, reprezentanții Școlii Gimnaziale Herla s-au clasat pe primul loc în competiția județeană.

Prezența la etapa națională nu este o premieră pentru coordonatorul echipajului. El se află la a patra calificare, după reușite similare în anii 2013, 2015 și 2016. Cel mai bun rezultat a fost bifat în urmă cu patru ani la Constanța, unde profesorul Gășpărel și echipajul său au obținut locul I pe țară. Anul trecut elevii din Herla au încheiat pe locul patru în competiția națională.

Directorul Școlii Gimnaziale Herla, profesorul Alin Sărbușcă, i-a felicitat pentru performanța reușită și le-a urat mult succes elevilor din Herla.

Alături de membrii comunității locale, primarul Vlad Gherman și aleșii din cadrul Consiliului Local Slatina au oferit atât sprijin moral cât și financiar echipajului care se va deplasa la etapa pe țară.

Finala cupei DHS se va desfășura anul acesta pe 1 iulie la Pitești.

Regulamentul competiției prevede două probe, teoretică și practică, în urma cărora sunt departajați participanții. Fiecare echipaj participant este format patru persoane, doi băieți și două fete, elevi din ciclul gimnazial.

Proiectul își propune să promoveze un stil de viață sănătos și dorința de mișcare în aer liber, cât și să ajute la prevenirea producerii de accidente de circulație în rândul școlarilor.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI