Elevii Școlii Gimnaziale din Herla sunt vicecampioni naționali la îndemânare pe bicicletă și educație rutierăActualitate

Elevii Școlii Gimnaziale din Herla sunt vicecampioni naționali la îndemânare pe bicicletă și educație rutieră

       Accesări: 690

Participare încununată de succes. Elevii din satul Herla, comuna Slatina, au reprezentat județul Suceava și au fost la înălțime la cea mai importantă competiție de îndemânare pe bicicletă și educație rutieră. Echipajul a fost la un pas de locul întâi și titlul național la Cupa DHS, întrecere desfășurată sâmbătă, 1 iulie, la Pitești.

În finala concursului au participat 26 de echipe din tot atâtea de județe ale țării.

Elevii Școlii Gimnaziale Herla s-au dovedit printre cei mai buni participanți ai competiției reușind să devină vicecampioni naționali.

Echipajul sucevean s-a clasat pe locul al doilea, fiind surclasat de reprezentanții județului Mureș, ocupanții locului întâi.

„Sunt deosebit de încântat de rezultatul reușit la Cupa DHS. Este un rezultat deosebit care ne onorează.”, ne-a declarat profesorul Alin Sărbușcă, directorul Școlii Gimnaziale Herla. „Sunt mândru de elevii noștri participanți și de domnul profesor coordonator. Le mulțumesc în nume personal, din partea colegilor elevi, a cadrelor didactice de la școala noastră, a comunității locale, și a întregului județ Suceava.”

Performanța obținută la Pitești este una din cele bune în istoria participărilor pentru echipajul din Herla, care deține în palmares locul I (2013) și locul IV (2016).

Profesorul Theodor Gășpărel s-a ocupat cu pregătirea echipajului format din elevii Denisa Dumitrache, Alex Vornicu, Ana Maria Dănilă și Vasile Dascălu. Deplasarea la competiție a fost sprijinită financiar de Primăria și Consiliul Local al comunei Slatina.

Concursul național Cupa DHS ce a inclus două probe, una teoretică și alta practică, are ca scop principal promovarea un stil de viață sănătos și dorința de mișcare în aer liber.

Proba teoretică a constat într-un chestionar tip grilă cu întrebări despre reguli de circulaţie, istoria bicicletei, specificații despre biciclete dar și detalii despre organizatori, în timp ce proba practică, de îndemânare, desfășurată pe caniculă, i-a solicitat din plin pe concurenți care au avut de parcurs un traseu cu bicicleta în poligonul amenajat în piața centrală din Pitești.

Potrivit regulamentului, echipele participante sunt alcătuite din patru membri, doi băieți și două fete, elevi din ciclul gimnazial.

ȘTIRI