Elevii români au cucerit 7 medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie: Din lotul național fac parte doi suceveniEducație

Elevii români au cucerit 7 medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie: Din lotul național fac parte doi suceveni

       Accesări: 309

Românii au fost din nou pe podium. Lotul național s-a întors de la Olimpiada Internațională de Astronomie cu șapte medalii, din care trei de aur, performanță care reconfirmă nivelul ridicat de pregătire al elevilor olimpici din țara noastră. Competiția găzduită de orașul Plovdiv, în perioada 5 – 13 octombrie, a reunit concurenți din 20 de țări.

Elevii români au cucerit două medalii de aur și una de bronz la secțiunea rezervată juniorilor (elevi sub 16 ani) și alte patru medalii, câte una de aur și argint și două de bronz), au revenit seniorilor (elevi peste 16 ani).

Din lotul participant la olimpiadă au făcut parte și doi elevi suceveni.

Paul Florin Rebenciuc (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava) s-a întors de la olimpiadă cu medalia de aur, în timp ce David Corneliu Turturean (clasa a IX-a/Colegiul Național „Ştefan cel Mare” din Suceava) și-a adjudecat medalia de bronz.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cadrul competiției din Bulgaria au fost medaliați cu aur Robert-Gabriel Pașcalău (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Năvodari, județul Constanța) și Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila).

Lotul României are și o medalie de argint prin Anca Drăgulescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Internațional de Informatică din București, iar Andrei Horațiu Eftime și Andrei Cosmin, elevi în clasa a X-a și a XI-a la Colegiul Internațional de Informatică din București, au fost medaliați cu bronz.

Lotul olimpic al României a fost coordonat și însoțit de profesorii Cătălina Anca Marian de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Alba Iulia și Lucian Stoian de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

ȘTIRI