Elevii olimpici din Fălticeni, Preutești și Dolhasca au fost premiați de către Consiliul Județean SuceavaEducație

Elevii olimpici din Fălticeni, Preutești și Dolhasca au fost premiați de către Consiliul Județean Suceava

       Accesări: 1723

Recompense financiare pentru performanțele în competițiile școlare de nivel înalt. Elevii olimpici din județ au primit stimulente financiare, laureații fiind răsplătiți, recent, de Consiliul Județean Suceava. Festivitatea s-a desfășurat pe 31 ianuarie în Sala „Ștefan cel Mare” din cadrul Palatului Administrativ, în prezența oficialităților și directorilor de școli.

300 de elevi au primit stimulente financiare pentru rezultatele deosebite obținute pe parcursul anului trecut, în cadrul olimpiadelor.

Printre aceștia se numără și câțiva elevi ai Colegiilor „Nicu Gane” și „Mihai Băcescu”.

Aceștia s-au remarcat atât la nivel județean, cât și național, pe discipline diferite.

Premiate au fost și două eleve de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” pentru locul I la Olimpiada de științe socio-umane-educație civică, etapa județeană, și locul IV la faza națională.

Din zona Fălticeni s-au remarcat alți trei elevi, unul de la Școala Gimnazială Preutești, cu un premiu II la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică, și alți două eleve de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” din Dolhasca, care au obținut premii la Olimpiada de Limbă Franceză și, respectiv, la Olimpiada de Limba Rromani.

Printre cei premiați s-au numărat profesorii îndrumători, iar unitățile de învățământ de unde provin laureații au primit au primit diplome de excelență pentru performanță școlară.

Cea mai înaltă performanță olimpică din anul 2018 îi revine lui David Turturean. El a obținut medalia de aur la Olimpiada internațională de astronomie, elevul fiind pregătit de profesorul doctor Petru Crăciun.

Alți patru olimpici din județul Suceava au fost recompensați pentru medaliile obținute la olimpiadele internaționale: Eduard Dumitrescu (argint la Olimpiada balcanică de informatică), îndrumat de profesorii Daniela Marcu și Liviu Pânzaru, Teodora Iuliana Juncu (argint la Olimpiada internațională de limba franceză), pregătită de profesori Luminița Mocanu și Laurica Ciurari, Paul Rebenciuc (argint la Olimpiada internațională de astronomie și astrofizică), pregătit de profesorul Sorin Golda, și Ana Maria Aioanei,cu medalie de bronz la Olimpiada internațională de elenistică.

Premiile și diplomele au fost înmânate de Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.

Fondul de premiere s-a ridicat la 110.000 de lei.

Elevi medaliați la olimpiadele internaționale care au primit 10.000 de lei pentru ”aur”, 7.500 de lei pentru ”argint” și 5.000 de lei pentru ”bronz”precum și profesorii lor îndrumători care au încasat câte 3.000, 2.000 și respectiv 1.000 de lei.

Cei 86 de elevi medaliați la olimpiadele naționale care au primit 500 de lei pentru locul 1, 400 de lei pentru locul 2 și 300 de lei pentru locul 3. Alți 177 de elevi, medaliați la olimpiadele județene, au primit câte 200 de lei fiecare.

Stimulentele financiare au mai fost acordate pentru trei echipe și 31 cadre didactice.

La festivitatea de premiere de la Palatul Administrativ au mai participat Inspectorul General Gheorghe Lazăr (ISJ Suceava) și vicepreședinții Viorel Seredenciuc și Gheorghe Niță.

ȘTIRI