Elevii jandarmi din Fălticeni voluntari în campania națională „Donează sânge! Salvează o viaţă!”Local

Elevii jandarmi din Fălticeni voluntari în campania națională „Donează sânge! Salvează o viaţă!”

       Accesări: 236

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni susține campania națională “Donează sânge! Salvează o viaţă!”, organizată de Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română, cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină.

“În zilele de vineri 27 mai, respectiv 3 iunie, aproximativ 100 de elevi jandarmi participă, voluntar, la donarea de sânge organizată la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, obiectivul acestei acţiuni vizând rezolvarea crizei acute de sânge cu care se confrunta spitalele din ţară. Prin acest gest, jandarmii doresc să se implice în ceea ce priveşte acordarea de sprijin în soluţionarea unor probleme din cadrul comunităţii, răspunzând pozitiv apelurilor în care donarea de sânge înseamnă salvarea de vieţi omeneşti”, ne-a informat lt. col. Cristian Ipate, purtătorul de cuvând al SMSJ Fălticeni .

Campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă! a fost  iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi a ajuns acum la a XI-a ediție.

Campania are ca scop informarea şi conştientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România şi  îmbunătățirea stocurilor sanguine naţionale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Până în prezent, această acțiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge, a anunțat Biroul de presă al Patriarhiei Române.

anunt3

ȘTIRI