Elevii jandarmi de la Fălticeni au început stagiul de practică în unitățile operative ale Jandarmeriei RomâneLocal

Elevii jandarmi de la Fălticeni au început stagiul de practică în unitățile operative ale Jandarmeriei Române

Pregătirea viitorilor subofițeri ai Jandarmeriei Române continuă la începutul acestui an cu un stagiu de șase săptămâni de practică în cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi.

“În conformitate cu prevederile Curriculum-ului nr. 130116/29.07.2015 pentru pregătirea subofițerilor de jandarmi seria 2015-2017, elevii din anul II din Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, vor executa în perioada 03.01-10.02.2017 un stagiu de practică în unitățile operative din Jandarmeria Română,  în cadrul structurilor de pază și protecție instituțională”, ne-a informat lt.col Cristian Ipate, purtătorul de cuvânt al SMSJ Fălticeni.

Pe timpul stagiului de practică, elevii fac parte din efectivele unității în care au fost repartizați, executâd activitățile și ședințele practice planificate, dar nu vor întocmi acte administrative și procedurale de constatare și sancționare în nume propriu, ci doar vor participa alături de tutorii profesionali la întocmirea unor astfel de documente.

Cei 123 de elevi ai școlii execută stagiul de practică în unitățile Jandarmeriei Române din 25 de județe ale țării, cei mai mulți optând pentru Suceava (29),  Botoșani (11), Vrancea (9), Iași (8), Neamț (8), Vaslui (7), precum și Bacău, Bistrița-Năsăud și Sălaj (câte 5).

Compartimentul Informare și Relații Publice al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava ne-a informat că elevii vor executa misiuni şi activităţi de pregătire în cadrul programului de tutelă profesională, fiind îndrumaţi de către jandarmi cu experienţă. Aceștia vor urma un program de acomodare cu specificul unităţii şi misiunile jandarmilor suceveni, ulterior fiind repartizaţi în cadrul structurilor care asigură paza și protecţia instituţională la obiectivele aflate în responsabilitatea inspectoratului.

Stagiul de practică are un caracter practic-aplicativ, iar principalele modalităţi de pregătire sunt însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, participarea la toate misiunile, activităţile având ca scop aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor asimilate  şi perfecţionarea deprinderilor practice.

La sfârşitul celor şase săptămâni, elevii vor fi evaluați cu privire la întreaga activitate desfăşurată împreună cu jandarmii suceveni.

Facebook Comments

ȘTIRI