Elevii jandarmi de la Fălticeni au început practica la inspectoratele de jandarmiActualitate

Elevii jandarmi de la Fălticeni au început practica la inspectoratele de jandarmi

După vacanța de iarnă, cei 350 de elevi din anul I ai Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni au început practica la inspectoratele județene de jandarmi.

Stagiul de practică este programat în perioada 8 ianuarie – 8 mai 2017, înterval în care elevii vor executa misiuni şi activităţi de pregătire în cadrul programului de tutelă profesională, fiind îndrumaţi de către jandarmi cu experienţă.

Aceștia vor urma un program de acomodare cu specificul unităţii şi misiunile jandarmilor suceveni, ulterior fiind repartizaţi în cadrul structurilor care asigură paza și protecţia instituţională la obiectivele aflate în responsabilitatea inspectoratelor și în subunitățile de ordine și siguranță publică.

Cei mai mulți elevi, 79 la număr, au ales să efectueze practica în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava (respectiv în subunitățile de ordine și siguranță publică din Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Rădăuți).

Preferințele elevilor s-au îndreptat și spre inspectoratele județene din Botoșani (49 de elevi), Neamț (30 de elevi) și Vaslui (19), în număr mai mic elevii au fost repartizați și la celelalte inspectorate din țară.

Principalele modalităţi de pregătire sunt însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, participarea la toate misiunile, activităţile având ca scop aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor asimilate  şi perfecţionarea deprinderilor practice.

La sfârşitul perioadei de practică, elevii vor fi evaluați cu privire la întreaga activitate desfăşurată împreună cu jandarmii suceveni.

Facebook Comments

ȘTIRI