Elevii jandarmi au început ultimul stagiu de practică înaintea absolviriiLocal

Elevii jandarmi au început ultimul stagiu de practică înaintea absolvirii

Elevii anului II din Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni vor executa, în perioada 13 martie – 14 aprilie 2017, un ultim stagiu de practică în unitățile operative din Jandarmeria Română.

Cei 123 de elevi s-au prezentat luni, 13 martie, la sediile unităților din 25 de județe ale țării și din municipiul București. Cei mai mulți optând pentru I.J.J. Suceava – 27 de elevi, I.J.J. Botoșani – 11 elevi, I.J.J. Iași – 9 elevi, I.J.J. Vrancea  – 9 elevi, I.J.J. Neamț – 8 elevi.

“Elevii vor fi repartizați să desfășoare activități specifice în cadrul structurilor de ordine și siguranță publică din cadrul Jandarmeriei Române (detașamentelor din grupările de jandarmi mobile, detașamentelor mobile ale inspectoratelor de jandarmi județene, plutoanelor și grupelor de supraveghere și ordine publică, precum și în cadrul secțiilor și posturilor de jandarmi ordine publică montane/balneare). Pe timpul stagiului de practică, elevii fac parte din efectivele unității în care au fost repartizați și nu vor întocmi acte procesuale și procedurale de constatare și sancționare în nume propriu, participând doar alături de tutorii profesionali la redactarea unor astfel de documente”, ne-a informat lt-col. Cristian Ipate, purtătorul de cuvânt al SMSJ Fălticeni.

ȘTIRI