Elevii jandarmi admiși în luna ianuarie au început cursurile Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi FălticeniActualitate

Elevii jandarmi admiși în luna ianuarie au început cursurile Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni

După emoțiile examenului, cei 350 de tineri admiși la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș”, din Fălticeni, au trăit emoțiile primei zile în uniforma bleu-jandarm.

Luni, 29 ianuarie, a avut loc festivitatea de deschidere a cursurilor pentru elevii din seria de învățământ ianuarie-noiembrie 2018.

Evenimentul a fost organizat în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor publice locale și cei ai unor structuri din cadrul M.A.I., la nivelul județului Suceava, ne-a informat lt. col Cristian Ipate, purtătorul de cuvânt al SMSJ Fălticeni.

După intonarea imnului de stat, au luat cuvântul subprefectul județului Suceava, Silvia Boliacu, viceprimarul municipiului Fălticeni, Constantin Bulaicon, inspectorul șef al I.S.U. Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui și comandantul școlii, colonelul Ionel Postelnicu.

La festivitate a participat și inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, lt.col. Mihai Lungu.

Elevii vor participa la activităţi de pregătire în perioada 29 ianuarie – 2 noiembrie, interval de timp în care vor beneficia de vacanță în perioada sărbătorilor Pascale și de un stagiu de practică de patru luni în unităţile operative ale Jandarmeriei Române.

Elevii din anul I vor depune jurământul militar în data de 9 martie 2018.

Facebook Comments

ȘTIRI