Elevii fălticeneni intră în vacanța intersemestrialăLocal

Elevii fălticeneni intră în vacanța intersemestrială

       Accesări: 274

Vineri, 3 februarie, este ultima zi de școală pentru cei peste 6.700 de elevi și aproape 700 de preșcolari din Fălticeni.

Urmează o pauză de 9 zile, în perioada 4-12 februarie, când este programată vacanța intersemestrială.

Ar trebui să fie prima vacanță fără teme pentru acasă. La finalul anului 2016 a apărut Ordinul ministrului Educației nr 5893 privind temele pentru acasă în învățământul preuniversitar. Respectivul ordin stabilește în mod explicit că „în perioada vacanței, de regulă, nu se vor da teme pentru acasă elevilor din învățământul primar și gimnazial”.

Cursurile semestrului II vor fi reluate pe 13 februarie. Următoarea vacanță, cea de primăvară, este programată între 19 și 30 aprilie. Elevii vor fi liberi însă liberi din 14 aprilie, după finalizarea cursurilor, pentru că, 17 aprilie, a doua zi de Paști, este nelucrătoare, iar pe 18 aprilie, conform contractului colectiv de muncă, dascălii au liber.

Mult așteptata vacanță de vară va începe pe 17 iunie și se va încheia pe 10 septembrie. Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 26 mai, iar pentru clasa a VIII-a pe 9 iunie.

Până la vacanța de vară, elevii vor mai fi liberi în alte trei zile: 1 mai (Ziua Muncii), 1 iunie (Ziua Copilului), 5 iunie (a doua zi de Rusalii).

ȘTIRI