Elevii fălticeneni au strălucit la Festivalul „Tezaur Bucovinean” și la Olimpiada de Meșteșuguri ArtisticeEducație

Elevii fălticeneni au strălucit la Festivalul „Tezaur Bucovinean” și la Olimpiada de Meșteșuguri Artistice

       Accesări: 514

Prin muncă și talent au ajuns să atingă succesul. Mai mulți copii din Fălticeni, elevi ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” au obținut premii importante la două concursuri județene care s-au desfășurat la Suceava. Una dintre participările de succes a fost la Festivalul Judeţean „Tezaur Folcloric Bucovinean”.

În cadrul evenimentului muzical desfășurat la începutul lunii mai, eleva Delia Ciobanu din clasa a II-a B, coordonată de profesoara Dumitrița Clipa, și-a adjudecat premiul I.

Același rezultat au bifat și membrii Ansamblului „Muguraşii”, elevi ai clasei a III-a C, îndrumați de profesoara Maria Vasilache.

Performanțe la fel de bune, dar cu mult mai numeroase au fost obținute la Olimpiada de Meșteșuguri Artistice Tradiționale Bucovinene.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La etapa judeţeană au participat 11 elevi ai școlii din Fălticeni, îndrumați de profesoarele Maria Vasilache şi Simona Păduraru, s-au întors cu tot atâtea premii.

La secțiunea „Pictat icoane pe lemn” s-a remarcat Angelica Dochia care a obținut premiul I. La categoria „Icoane pe sticlă”, eleva Adelina Baciu s-a impus cu un premiu similar. În cadrul aceleași categorii, trei reprezentante ale unității de învățământ, Elena Radu, Maria Grădinaru și Claudia Petrov, au primit premiul II.

Același rezultat au bifat Andrei Lupu și Sonya Prisacă la secțiunea „Țesut”.

Alte patru premii au fost atribuite lui Rareș Clipa (premiul II) și Arianei Bosînceanu (premiul III) la categoria „Confecţionat port popular”, în timp de colegele Elena Radu, Maria Grădinaru au obținut premiul III la categoria „Împletit”.

Profesorii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” au spus că rezultatele sunt lăudabile şi încurajatoare, motivând elevii să se pregătească mai bine şi să realizeze lucrări mai reuşite, care să reflecte moştenirea tradiţională românească.

ȘTIRI