Elevii Școlii „Ion Lovinescu” din Comuna Rădășeni dispun de primul teren multifuncțional cu gazon sinteticRural

Elevii Școlii „Ion Lovinescu” din Comuna Rădășeni dispun de primul teren multifuncțional cu gazon sintetic

       Accesări: 401

Investițiile în infrastructura școlară sunt investiții pentru prezent și viitor. După modernizarea Școlii Gimnaziale „Mihai Neculăiasa” din Lămășeni, autoritățile comunei Rădășeni au demarat un alt proiect pe capitolul educație. Cu fonduri de la bugetul local au fost demarate lucrări de amenajare ale primului teren cu suprafață sintetică pentru orele de educație fizică și sport.

Spațiul, amenajat pe locul vechiului teren, este destinat elevilor Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu”.

Lucrările au început în vara acestui an cu decaparea suprafeței din asfalt și înlocuirea acesteia cu una din ciment. Peste beton s-a aplicat materialul sintetic.

Suprafața de joc este marcată în culori diferite și respectă cele mai noi standarde de calitate.

Terenul este dotat cu porți noi, coșuri de baschet și iluminat economic pentru instalația nocturnă.

Deși ploile abundente au decalat activitățile din șantier, proiectul a fost predat la timp. Lucrările, executate de un operator economic din Târgu Mureș, au fost încheiate în prima decadă a lunii septembrie, așa încât terenul de sport a fost dat în folosință chiar la începutul noului an școlar.

„Am încheiat un nou proiect pentru comuna Rădășeni.”, ne-a declarat primarul Neculai Perju. „În pofida vremii capricioase din luna iulie, lucrările s-au terminat la timp. Elevii școlii „Ion Lovinescu” beneficiază acum de un teren de sport complet nou, modern, multifuncțional”.

Investițiile se cifrează la 175.000 de lei. Fondurile provin exclusiv din bugetul local al comunei Rădășeni.

Pe terenul multifuncțional se pot practica sporturi precum fotbal, handbal, volei, baschet și tenis.

Pentru cei peste 200 de elevi din ciclurile primar și gimnazial orele de educație fizică și sport, desfășurate în aer liber, sunt acum o plăcere.

Primăria are în derulare alte două proiecte pe domeniul educațional. Lângă noul teren de sport au demarat lucrările de construcție la prima grădiniță cu program prelungit, în timp ce la corpul vechi de clădire al Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu” lucrările de reabilitare se apropie de finalizare.

În același proiect intră și corpul principal de clădire ce va intra în reparații capitale în toamna aceasta.

ȘTIRI