Elevii din comuna Baia au două noi terenuri de sport: Primarul Maria Tomescu anunță proiectul unei noi grădinițeRural

Elevii din comuna Baia au două noi terenuri de sport: Primarul Maria Tomescu anunță proiectul unei noi grădinițe

       Accesări: 1488

Educația are prioritate maximă. În comuna Baia, autoritățile locale vor ca elevii și profesorii să beneficieze de condiții optime în școli. Startul schimbărilor s-a dat din vara anului trecut când primarul Maria Tomescu a direcționat fonduri pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ astfel încât noul an școlar, 2016 – 2017, să înceapă fără probleme.

Infrastructura școlară s-a înnoit pas cu pas, astfel că în toamna anului trecut au fost inaugurate două terenuri de sport cu gazon sintetic.

Suprafețele de joc au fost amenajate pentru Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” și Școala Gimnazială Bogata. Peste 1.000 de elevi sunt beneficiarii acestor proiecte destinate practicării sporturilor de masă în aer liber.

„Educația are prioritate pentru Primăria Baia. Sunt medic de profesie și cred cu tărie că educația ne poate ajuta să ne atingem idealurile. Îmi doresc școli moderne, profesori mulțumiți și elevi cu rezultate. Toate acestea nu se pot realiza peste noapte, dar am început să punem bazele unei dezvoltări sănătoase.”, ne-a declarat Maria Tomescu, primarul comunei. „Vrem ca elevii și profesorii din comuna noastră să aibă condiții bune în școli. Avem multe idei și planuri, iar o parte dintre acestea s-au materializat fie se vor materializa în mandatul actual.”

Edilul comunei mai spune că va pune accent pe colaborarea dintre școală și primărie astfel încât tinerii din comunitatea locală să aibă de câștigat.

În sprijinul acestei afirmații, Maria Tomescu a explicat faptul că intenționează să-i premieze pe cei mai elevi buni la învățătură.

Pe lângă aceste inițiative, primarul comunei Baia pregătește documentația pentru o sală de sport în satul Baia. Aceasta este destinată Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru”, unde sunt înscriși peste 600 de elevi. Proiectul urmează să fie depus pentru obținerea finanțării obiectivului.

„În toamna anului trecut am direcționat fonduri pentru dotări și modernizări, astfel încât noul an școlar a început cu bine. Am continuat cu două proiecte pentru terenuri de sport cu gazon sintetic pe care le-am inaugurat tot în toamna anului trecut.”, ne-a declarat primărița din Baia. „Acum ne gândim și la proiectul unei și sali de sport, un proiect destinat Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru”.

Maria Tomescu are alte două proiecte pe masa pe lucru.

Primul este vizează reabilitarea Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru” și extinderea corpului de clădire, iar cel de-al doilea prevede construirea unei grădinițe cu program normal la Școala Baia numărul 3.

Unitatea de învățământ preșcolar va avea patru grupe și va putea oferi condiții moderne pentru aproximativ 100 de copii.

ȘTIRI