Elevii din Bunești au derulat activități dedicate Zilei Europene înpotriva Traficului de PersoaneEducație

Elevii din Bunești au derulat activități dedicate Zilei Europene înpotriva Traficului de Persoane

       Accesări: 167

,,Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane”, 18 octombrie, este marcată încă din anul 2006 în marea familie europeană prin activități de combatere a acestei scavii moderne care înghite an de an un însemnat număr de ființe umene.

Sub sloganul ,,Persoanele umane sunt neprețuite: ajută-le să fie prevenite!”,  la Școala Gimnazială ,,Artur Gorovei” din Bunești, cadrele didactice împreună cu Primăria Bunești și cu Poliția din localitate au desfășurat mai multe activități în perioada 15-19 octombrie 2018, ne-a informat preotul profesor Florin Grigorescu.

,,Nu fi naiv, ascultă de părinți!” a fost dezbaterea propusă pentru cei 48 de elevi din clasele primare, coordonatori fiind profesorii pentru învățământ primar Dolcean Elisabeta, Ciocirlan Ana, Cora Loredana, Burlacu Magdalena, Ghiniță Gheorghiță, Boronea Georgeta și învățătoarea Aioanei Dorina.

La clasele gimnaziale 65 de elevi și cadrele didactice au fost beneficiarii  unui focus grup axat de analize, diseminări și discuții pe tema riscului de victimizare pe linia traficului de minori. S-au explicat termenii ,,victimă”, ,, trafic de persoane”, exloatarea unei persoane”, ,, traficant de carne vie”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pentru conștientizarea pericolului generat de formele variate ale traficului de persoane, a fost proiectat filmul ,,Speranțe la vânzare”, identificându-se modalități de prevenire și soluții de combatere a traficului de persoane.

Sub coordonarea profesorului Todirică Dorina, profesorii  Grigorescu Florin, Mocanu Ania Alina, Butnari Liviu, Lungu Daniel, Amariei Andreea, Guliga Elena, Onea Florentina au prezentat pliante și afișe despre metodele de recrutare ale tarficanților, precum și mărturii scrise și video ale victimelor traficului de persoane.

Au fost puse în dicuție de către preotul profesor Grigorescu Florin și implicațiile morale ale traficului de persoane, subliniindu-se unicitatea persoanei umane în dubla ei alcătuire: trup și suflet.

Feedback-ul activităților a fost relizat prin realizarea unui copac al sfaturilor și o floare a soluțiilor, prin prezentarea unor sloganuri precum: ,,Nu fi naiv, libertatea este neprețuită”, ,,Omul este prea valoros ca să fie tranzacționat!”, ,,Luptăm pentru bucuria vieții și libertatea deplină a tuturor oamenilor!”

Au fost  realizate postere pe tema luptei împotriva traficului de persoane. Elevii au manifestat interes în aflarea informațiilor despre factorii de risc pe axa traficului de persoane.

 

ȘTIRI