Elevii defavorizaţi din zona Fălticeni sunt ajutaţi de Protoieria FălticeniActualitate

Elevii defavorizaţi din zona Fălticeni sunt ajutaţi de Protoieria Fălticeni

       Accesări: 511

Protoieria Fălticeni şi Ocolul Silvic Silva Bucovina au încheiat un parteneriat care vizează o serie de proiecte sociale în sprijinul elevilor defavorizați din zona Fălticeni.

Un astfel de proiect este și cel care urmărește sprijinirea elevilor care provin din familii monoparentale, defavorizate social, orfani şi aflaţi în grija bunicilor, ori a celor care se află în plasament.

Prima acţiune a acestui proiect a avut loc luni,  25 aprilie. Un număr de 15 elevi din Fălticeni, care învață la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” și Colegiul “Vasile Lovinescu” au beneficiat de un ajutor constând în bani, alimente şi îmbrăcăminte.

Proiectul va include şi un departament educaţional care va derula un program de tip şcoală ce se va desfăşura pe perioada verii, care include următoare activităţi: cursuri gratuite pentru calculatoare, drumeţii, vizionare de filme educative, ateliere de creaţie şi lectură, consiliere psihologică şi duhovnicească.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Colaboratorii acestui departament sunt Preot prof. Bogdan Feştilă, profesor de limba română la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” şi părinte slujitor la Capela “Sfântul Nicolae” de la Colegiul Național “Nicu Gane”, şi prof. Gabriela Ariton de la Colegiul “Vasile Lovinescu”.

     “Urmând îndemnul Sfântului Apostol Pavel care spune: că facerea de bine şi întrajutorarea să nu le dăm uitării, că sunt bineplăcute lui Dumnezeu, iar Sfântul Apostol Iacov ne arată că este plăcut lui Dumnezeu şi să cercetăm pe orfani şi pe văduve în cazurile lor, acest lucru l-au pus în practică Protoieria Fălticeni şi Ocolul Silvic Silva Bucovina (prin ing. Rareș Hrestic). Dorim să aducem aproape de noi mai multe persoane pentru a sprijini acest proiect, făcându-i şi pe alţii să înţeleagă cât este de bine să ajuţi pe cei care se află în lipsuri, cum trăiesc aceşti elevi, şi să înţeleagă faptul că trebuie să fim lângă ei şi să le aducem o mică bucurie, dacă se poate să fim un umăr pe care se pot sprijini şi să le ştergem o lacrimă”, a  precizat Pr. Protopop Adrian Dulgheriu.

ȘTIRI