Elevii de la Școala „Mihail Sadoveanu” au marcat Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoaneEducație

Elevii de la Școala „Mihail Sadoveanu” au marcat Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane

       Accesări: 493

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni derulează, în perioada 16-22 octombrie, activități dedicate Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane (18 octombrie).

Activitățile sunt organizate în parteneriat cu Asociația eLiberare București și se încadrează în proiectul „Rețea de Suport și Prevenire a Traficului de Persoane în Județul Suceava” – “Antitrafic Net Suceava”, implementat de către Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, în colaborare cu Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane, I.Ș.J. Suceava.

După cum ne-a informat consilierul educativ, prof. Elena Pașcovici, elevii din clasele primare au aflat (pe înțelesul lor, prin jocuri, desene) cum trebuie să se ferească de persoane necunoscute. Elevii din clasele V-VIII au discutat cu diriginții despre modul de prevenire a riscului de a deveni victimă.

Video-clipurile, prezentările Power Point „Traficul de persoane„ și „Prevenirea traficului de ființe umane„ i-au impresionat pe elevii care și-au spus părerea deschis și au relatat cazuri de care au auzit și ei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Elevii claselor VII-VIII au vizionat filmul „Nefarious”, pus la dispoziție de Asociația eLiberare.

În urma concursului de creație artistico- plastică cu tema ,, STOP! Oamenii nu sunt de vânzare!”, lucrările cele mai reușite au fost premiate și pot fi admirate la panoul proiectului, în spațiul expozițional al școlii.

Împreună cu doamna profesor psihopedagog Anechiforesei Lăcrămioara, unul dintre coordonatorii proiectului, elevii clasei a VIII-a B au împărțit pliante locuitorilor din Fălticeni.

Activitățile continuă cu un concurs de creație literară cu tema ,,De vorbă cu vânzătorul de vise”.

Săptămâna se va încheia cu activitatea interactivă ,,Să luptăm împreună”.

ȘTIRI