Elevii de clasa a II-a susțin testele din cadrul Evaluării NaționaleEducație

Elevii de clasa a II-a susțin testele din cadrul Evaluării Naționale

       Accesări: 113

În această dimineață, în cele patru școli gimnaziale din Fălticeni, elevii de clasa a II-a au susținut prima probă din cadrul Evaluării Naționale.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, marți, 7 mai, au fost programate probele scrise la limba română și limba maternă.

Vor urma testele de citire la limba română și limba materna, miercuri, 8 mai, iar testul la matematică va fi susținut pe data de 9 mai.

În cazul elevilor care provin din rândul minorităților naționale, proba de limba română (scris și citit) se va desfășura vineri, 10 mai.

În următoarele două săptămâni vor susține Evaluarea Națională și elevii claselor a IV-a (14-15-16 mai) și a VI-a (22-23 mai).

În județul Suceava, vor participa la aceste evaluări 19790 de elevi: 7078 la clasa a II-a, 7277 la clasa a IV-a și 7078 la clasa a VI-a, în 163 de unități școlare.

Testele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare și Examinare și au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale, nivelul de dificultate fiind unul mediu.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a și a VI-a.

Fiecare unitate școlară va analiza rezultatele obținute pe baza cărora vor fi elaborate planuri remediale și/ sau planuri individualizate de învățare.

Datele statistice de la nivelul fiecărei unități de învățământ vor fi cuprinse în rapoarte înaintate către Inspectoratul Școlar Județean Suceava și vor sta la baza unei analize la nivel județean.

Elevii și părintii vor fi informați asupra stadiului la care se află cu pregatirea.

Calendarul Evaluării Naționale

Clasa a II-a: Limba română scris – 7 mai; Limba română citit – 8 mai;  Matematică – 9 mai.

Clasa a IV-a: Limba română – 14 mai; Matematică – 15 mai.

Clasa a VI-a: Limbă și comunicare – 22 mai; Matematică și Științe ale naturii – 23 mai.

ȘTIRI